20. 03. 2015 - 17:45
Hamilton: "Iskoristite svaki dan, nikada ne znate koji će vam...
907
Shares
Hamilton:

Stresna Formula 1

Hamilton: "Iskoristite svaki dan, nikada ne znate koji će vam biti posljednji"

20. 03. 2015 - 17:45
0
Shares

Šampion Formule 1 Lewis Hamilton je bez sumnje jedan od najboljih britanskih sportista, ali priznaje da i dalje osjeća veliki stres zbog takmičenja.

Poslije dominantne sezone sa Mercedesom, Hamilton je bio fantastičan i na otvaranju nove sezone, trci za Veliku nagradu Australije, na kojoj je trijumfovao, sa više od jedne sekunde prednosti u odnosu na timskog kolegu Nica Rosberga. Trećeplasirani Sebastian Vettel bio je više od pola minute iza dvojca njemačkog tima.

Hamilton je, bez sumnje, glavni favorit za titulu ove sezone, ali uprkos svim uspjesima, Hamilton je u intervjuu za „Man of the World“ istakao da osjeća veliki pristisak. 

Što se tiče Formule 1, mnogi ljudi ne mogu razumjeti šta se dešava u vozaču. Postoji veliki stres jer vas gledaju milioni ljudi. Tu je i pritisak koji donose velike kompanije koje su vam sponzori. I, pored svega toga, tu je pritisak koji sami na sebe vršite, jer zaista želite uspjeti“, naglasio je Hamilton. 

Britanac, koji je proteklog vikenda ostvario 34. pobjedu u Formuli 1, ističe da želi sa svojim iskustvom pomoći mladima. 

Želim mladima uliti vjeru kao što je bio slučaj sa mnom kad sam bio klinac. Ne može svako koga pobijede sve to prevazići i iskoristiti to iskustvo da bi bio jači. Naravno, morate raditi, ali i iskoristiti svaki dan, da uživate u njemu, jer nikad ne znate koji će vam biti posljednji. Veoma sam svjestan toga i zbog toga se trudim da uživam i dijelim svoju sreću sa ljudima“, istakao je vozač Mercedesa. 

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Malezije 29. marta.

Učitaj još novosti