06. 11. 2016 - 23:23
Šok u susjedstvu: Povlači li se Đoković s teniskih terena?!
907
Shares
Šok u susjedstvu: Povlači li se Đoković s teniskih terena?!

NAKON ŠTO JE MURRAY ZASJEO NA TRON

Šok u susjedstvu: Povlači li se Đoković s teniskih terena?!

06. 11. 2016 - 23:23
0
Shares

Srbijanski teniser Novak Đoković od sutra i zvanično neće više biti najbolji reket svijeta. Ta čast pripast će fenomenalnom Andy Murrayju, koji je furioznim završetkom sezone stigao do toliko željenog trona.

Hrvat Marin Čilić okončao je snove Noletu da može zadržati sami vrh, a sva nadanja pala su u vodu nakon što Miloš Raonić nije mogao zbog povrede suprotstaviti se Britancu.

Murray je danas stigao i do titule u Parizu, te sa 405 bodova vodi ispred dojučerašnjeg lidera.

Ipak, nije ta činjenica toliko odijeknula u medijima u susjednoj Srbiji, koliko Novakova izjava nakon meča s Međugorcem Čilićem, kada je kazao da mu u životu tenis više prioritet broj jedan.
 
"Prioriteti? Postoji razlika između životnih i teniskih ciljeva. Tenis mi nije sve u životu, prioritet mi je da sam sretan, da imam mir, da sam ispunjen radošću, srećom i ljubavlju najbližih. Poslije toga ide tenis, koji sačinjava veći dio mog života, nešto što me veseli i dokle god imam inspiraciju da igram tenis i dok pratim tok tura, biću tu gdje jesam", rekao je Đoković.
 
Još od Olimpijskih igara u Rio de Jeneiru, kada je Đoković razočarao tamošnju sportsku javnost i ispao u prvom kolu singla i dubla, nije se toliko potencirala i u središte pažnje stavljala Novakova loša igra, spekuliralo o krizi u braku i lošim investicijama i trošenju novca na luksuz, zaboravljajući pri tom, kako je upravo Đoković istinski sportski heroj novije srbijanske povijesti, čovjek koji je nesebično davao sebe i na terenu i izvan njega.

Ipak, ova godina i nije bila toliko loša: osvojio je sedam titula, od čega dva Grand Slama...

Učitaj još novosti