16. 11. 2016 - 12:30
Upoznajte ZVIJER iz Rusije koje se plaši čak i Conor McGregor
907
Shares
Upoznajte ZVIJER iz Rusije koje se plaši čak i Conor McGregor

HRVAO SE S MEDVJEDIMA, DOSAD GA NIKO NIJE POBIJEDIO

Upoznajte ZVIJER iz Rusije koje se plaši čak i Conor McGregor

16. 11. 2016 - 12:30
0
Shares

Da je predodređen za velika djela bilo je jasno još dok je bio dijete, kada je za protivnike imao zvijeri, a ne svoje vršnjake kao svi ostali klinci.

- Mi iz ove oblasti smo predodređeni da budemo borci. To nam je u krvi jer smo se vijekovima borili na ovim prostorima. Djeca od malih nogu počinju da se biju s nekima njihovih godina, a ako odbiju to je sramota – naveo je jedan borac iz Dagestana, ruske oblasti na obali Kaspijskog jezera.

Da je predodređen za takva dela, bilo je jasno i za Khabiba Nurmagomedova, koji je izdominirao na UFC 205 i zadržao epitet nepobjedivog MMA borca. I on je rođen u Dagestanu, u Mahačkali 1988. godine, a od ranog djetinjstva je pokazivao želju za borbama.

UFC 205 je završen na spektakularan način uz rušenje mnogobrojnih rekorda – po zarađenom novcu, broju gledalaca u hali, ali i putem ”plati i gledaj” linkova, a posebno će se pamtiti po Conoru McGregoru, koji je na spektakularan način osvojio titulu i postao prvi u historiji s dva šampionska pojasa u različitim kategorijama.

tan2016-11-13-33352713-0-670x594

Ipak, bilo je i onih koji nisu bili pretjerano oduševljeni McGregorom i njegovim osvajanjem titule. Jedan od njih je i Nurmagomedov, borac iz Rusije, koji se na UFC 205 također pokazao u najjačem svjetlu.

Bez većih problema je razbio Michaela Johnsona, poslije brutalne kimura poluge u trećoj rundi, nakon čega je sudija bio primoran zaustaviti borbu. Ovo je ”orlu iz Dagestana” bila 24 pobjeda iz isto toliko borbi u karijeri, piše "Telegraf".

Nepobjedivi Nurmagomedov je još tokom borbe u "Madison Square Gardenu" predsjedniku UFC-a dobacio da želi borbu s McGregorom za titulu. Ubrzo je razbio Amerikanca, pa isprozivao Irca.

Sam McGregor uglavnom se ne bahati kao obično kada je u pitanju Nurmagomedov. Iako je poslije pobjede nad Alvarezom rekao da se nikome ne izvinjava, na njegovu prozivku nije odgovorio kao što je to inače bio slučaj u prethodnim slučajevima kada su ga mnogi prozivali.

Nurmagomedov u dosadašnjoj karijeri ima osam borbi u UFC-u i sve je riješio u svoju korist, a nije izgubio čak ni jednu rundu.

khagib-nurmagomedov

Da je riječ o momku od čelika i pravoj zvijeri, bilo je jasno još dok je bio dijete.

Dok su se svi borili sa svojim vršnjacima, on je za protivnike imao medvjeda! Da dobro ste čuli! Mladunče medvjeda hrvalo se s njim dok je on imao desetak godina i tako je trenirao i sticao vještine, koje sada uspješno primenjuje u oktagonu.

Njegov otac je objasnio zašto je njegov sin dok je imao deset godina odmjeravao snage s medvjedom.

– Prvo, djeca uvijek žele da njihovi očevi vide za šta su njihovi sinovi sposobni. Nije bilo ničeg interesantnijeg od toga dok je on bio mlad. Na kraju krajeva, to je bio test njegovog karaktera – rekao je Abdulmanap Nurmagomedov.

Pogledaje i kako se Nurmagomedov kao klinac hrvao s medvedom i usavršavao tehniku od malih nogu.

To je kasnije radio i kada je odrastao, sa starijim medvjedima:

Nurmagomedov je sada prvi izazivač u lakoj kategoriji za UFC pojas, a da li ćemo gledati borbu između njega i Conora McGregora, koja bi bez sumnje bio jedan od najvećih spektakla u historiji, ostaje da se vidi.

Učitaj još novosti