30. 01. 2019 - 09:22
Prosinečki stiže u Sarajevo na treću operaciju
907
Shares
Prosinečki stiže u Sarajevo na treću operaciju

Prosinečki stiže u Sarajevo na treću operaciju

Sport.ba
30. 01. 2019 - 09:22
0
Shares

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki uskoro će doputovati u Sarajevo, gdje će biti podvrgnut trećem operativnom zahvatu, saznaje "Dnevni avaz".

prosinecki-cigara

Planirani završni hirurški operativni zahvat biće obavljen do 15. februara - saznaje "Avaz" od izvora iz Fudbalskog saveza BiH, što je potvrđeno i u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo (KCUS).

robert-prosinecki

Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je državni tim BiH 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitalizovan, a dan poslije podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. decembra 2018. godine.

robert-prosinecki

"Treći operativni zahvat ne bi trebao trajati duže od sat, premda je to uvijek nezahvalno prognozirati", kaže izvor pomenutog lista.

prosinecki

U FSBiH, ali i KCUS-u, uvjeravaju da će Prosinečki biti spreman voditi državni tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje reprezentacija BiH otvara 23. marta na sarajevskoj Grbavici protiv Armenije.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti