16. 07. 2020 - 18:07
Održana sjednica Općinskog vijeća, uskraćeno obraćanje...
907
Shares
Održana sjednica Općinskog vijeća, uskraćeno obraćanje predstavnika FK Sarajevo

JEDINI PRAVI DOM FK SARAJEVO

Održana sjednica Općinskog vijeća, uskraćeno obraćanje predstavnika FK Sarajevo

Sport.ba
16. 07. 2020 - 18:07
0
Shares

FK Sarajevo sa žaljenjem obavještava svoje navijače i javnost da, usprkos jasnom obećanju, na današnjoj sjednici OV Centar uopšte nije diskutovano o korištenju Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase". 

Naime, načelnik Općine Centar je na press konferenciji održanoj 23. jula na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase kao i u neformalnim razgovorima sa predstavnicima Kluba obećao da će na današnjoj sjednici OV-a biti razmatrani prijedlozi Memoranduma o razumijevanju dostavljenog od strane Kluba, koji predstavljaju uvod u rješavanje pitanja upravljanja i renoviranja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

FK Sarajevo je u skladu sa dogovorom na protokol predao i molbu da se predstavnik Kluba obrati u vezi eventualnog glasanja i da dodatno obrazloži problematiku sa kojom se klub suočava, ali na tu molbu nije nikada odgovoreno, niti je tema uključena u dnevni red OV Centar.

Naglašavamo da je FK Sarajevo u potpunosti spreman preuzeti upravljanje Olimpijskim stadionom "Asim Ferhatović Hase" kako bi kroz investicijski ciklus uspjeli da stadion ispuni uslove kategorije 4 kao jedini stadion takve vrste u Bosni i Hercegovini.

Ovim putem Fudbalski klub Sarajevo još jednom poziva sve nadležne da se uključe u rješavanje pitanja korištenja, upravljanja i renoviranja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" koji je jedini pravi dom FK Sarajevo. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti