15. 12. 2020 - 15:03
Raiola: Ibrahimović bi mogao biti predsjednik UEFA-e kako bi...
907
Shares
Raiola: Ibrahimović bi mogao biti predsjednik UEFA-e kako bi promijenio nogomet

Raiola: Ibrahimović bi mogao biti predsjednik UEFA-e kako bi promijenio nogomet

15. 12. 2020 - 15:03
0
Shares

Agent Zlatana Ibrahimovića Mino Raiola kaže da bi švedski napadač mogao igrati nogomet još pet godina ali i da ga vidi na mjestu predsjednika UEFA-e kao čovjeka koji će se boriti za boljitak nogometa.

Raiola je rekao da je izuzetno zadovoljan fizičkim stanjem u kojem se Ibrahimović nalazi te je s tim u vezi rekao da bi Šveđanin mogao igrati nogomet na ovoj razini još pet godina.

screenshot-13

Također, mišljenja je da odlazak u MLS nije bio pravi potez te da je tamo samo gubio vrijeme, odnosno da je mogao igrati za neki drugi evropski tim.

"Gledao sam kako mnogi nogometaši u njegovim godinama postaju umorni, ali s njom to nije slučaj i kod njega nikada nisam vidio nešto takvo. Mislim da može igrati još pet godina. Iz ove perspektive, žao mi je što sam ga slao u MLS jer je tamo gubio vrijeme, a u budućnosti će sigurno imati važnu ulogu u nogometu, možda bi čak jednog dana mogao predsjednik UEFA-e kako bi promijenio nogomet. Imamo sjajan odnos, a on uopšte nije teška osoba iako možda tako djeluje", kaže Raiola.

Nakon toga, još jednom je govorio o veznjaku Manchester Uniteda Paulu Pogbi te ponovio kako on lično smatra da Francuz nije sretan na Old Traffordu, što je nedavno rekao i napravio problem ovom igraču u klubu.

"U Engleskoj su osjetljivi na pomen Pogbe, ali ja sam ranije iznio svoje imšljenje. Mislim da to nije ništa senzacionalno i da je situacija jasna", rekao je Raiola

Dalje je objasnio kako je nedavno možda koristio pogrešne riječi da kaže kako bi Pogba narednog ljeta mogao napustiti Manchester United, ali da je svjestan kako za takvo nešto ima još puno vremena.

Sport.ba/Klix

Učitaj još novosti