21. 12. 2020 - 09:16
"ZMAJEVI" UJEDINJENI OKO JEDNOG IMENA: Bh. nogometaši javno...
907
Shares

"ZMAJEVI" UJEDINJENI OKO JEDNOG IMENA: Bh. nogometaši javno podržali čovjeka kojeg žele NA MJESTU SELEKTORA

21. 12. 2020 - 09:16
0
Shares

Stručna komisija NSBiH, na čelu sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem, obavila je prethodnih dana pregovore sa potencijalnim kandidatima za mjesto selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Razgovori su obavljeni sa Sergejem Barbarezom, Sergejem Jakirovićem, Husrefom Musemićem i Amarom Osimom, a nešto ranije se pričalo i s bugarskim stručnjakom Ivalyjem Petevom.

Misimović i Spahić će Izvršnom odboru predložiti kandidata za ovu funkciju, a vidjet ćemo hoće li bh. selekcija već sutra dobiti selektora.

Sergej Barbarez je želja navijača Bosne i Hercegovine. Legendarni kapiten "Zmajeva" oglasio se jučer na Instagramu, a ako je suditi po komentarima, žele ga i reprezentativci BiH.

Miralem Pjanić je prvi ostavio komentar na objavu, ali on nije jedini. I Asmir Begović je, također, odlučio da komentarom podrži Barbareza i očigledno je da velike zvijezde bh. fudbala znaju koga žele za šefa.

sergej-selektor

Barbarez je potvrdio da su razgovori obavljeni i da je predstavio svoj plan i viziju budućeg izgleda A-reprezentacije te da vjeruje da može pomoći našoj selekciji.

"Posljednjih dana mnogo se pisalo i govorilo o mom eventualnom angažmanu u reprezentaciji. Istina je da sam obavio razgovore s NFSBIH, odnosno predstavio svoju plan i viziju budućeg izgleda A-reprezentacije BiH, ali i generalnog razvoja i napretka našeg fudbala. Razgovori su bili korektni i konkretni i vjerujem da mogu pomoći reprezentaciji da se vrati pozitivna atmosfera i krene ka nekom boljem vremenu. Na kraju, kakav god bio rasplet aktuelne situacije, svima nam zajednički cilj mora biti napredak reprezentacije i fudbala u BiH uopšte!!! Hvala vam na velikom broju poruka i poziva podrške, koja, ustvari, nikad nije bila upitna i koja nas je uvijek vezala i davala ogromnu snagu", poručio je Barbarez.

Učitaj još novosti