01. 03. 2021 - 15:56
ŠPANCI DONIJELI NAJVEĆU MOGUĆU EKSKLUZIVU: Messi je odlučio...
907
Shares
ŠPANCI DONIJELI NAJVEĆU MOGUĆU EKSKLUZIVU: Messi je odlučio gdje nastavlja karijeru, ali ima KRUPNE USLOVE ZA KLUB

MARCA

ŠPANCI DONIJELI NAJVEĆU MOGUĆU EKSKLUZIVU: Messi je odlučio gdje nastavlja karijeru, ali ima KRUPNE USLOVE ZA KLUB

01. 03. 2021 - 15:56
0
Shares

Najčitaniji španski list na udarnom mjestu jučer donosi vijest koju nestrpljivo čekaju navijači Barcelone, ali i svi ljubitelji nogometa.

"Izvori iz Barcelone uvjeravaju nas kako je Messijev ostanak i po isteku ugovora ovog ljeta najizglednija opcija i da je Leo daleko bliži ostanku nego odlasku. Kontaktirali smo i ljude bliske Messiju, a oni nam govore isto, samo to kažu ovako: Do prije nekoliko mjeseci njegov odlazak činio se izvjestan, ali sada se situacija radikalno promijenila", piše "Marca" i dodaje:

"Messi je ogorčen što zvaničnici PSG-a govore da će ga dovesti, kao i kada se na naslovnicama francuskih medija vidio u dresu prvaka te zemlje. Razlog je što nikada nije bio u kontaktu s PSG-om, a odbio je sve menadžere koji su mu dolazili s ponudama ostalih klubova. Nadalje, njegov otac Jorge, koji mu vodi karijeru, već je dugo u Argentini i nema nikakvog kontakta s klubovima zainteresiranima za Lea."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Isti izvor navodi da je do velike promjene u Messijevom stavu i planovima došlo nakon što je ostavku dao Josep Maria Bartomeu, omraženi predsjednik Barcelone, a njegov nasljednik bit će izabran za sedam dana. Naravno, prvo što će napraviti je da će sjesti s Messijem i pokušati ga uvjeriti da ostane, odnosno da produži ugovor koji mu istječe za tri mjeseca.

U isto vrijeme, Messi će navršiti 34 godine, od kojih je više od 20 proveo u klubu svog života i čiji je simbol. Zato je, piše "Marca", Messi voljan pružiti šansu Barceloni te ostati čak i za manje novaca ako ga novi predsjednik uvjeri da će se Barcelona odmah vratiti na španski i europski vrh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

"Najvažnija je prezentacija projekta nove Barcelone, koju će Messiju iznijeti novi predsjednik, pri čemu Leo insistira na dolasku istinskih pojačanja. Prvi među njima je njegov sunarodnjak i saigrač iz reprezentacije Sergio Aguero, a zatim i Georginio Wijnaldum. Obojica su lako dostižni, jer dolaze bez odštete", otkriva "Marca" te piše da su želje Barcelone još Erling Haland, Matthijs de Ligt i Joules Kounde, ali za njih bi Barcelona trebala platiti skupe odštete, za šta nema novaca. 

"U svakom slučaju, garancija da će Barcelona dovesti istinska pojačanja je ključ Messijeve odluke o ostanku", završava "Marca".

Učitaj još novosti