08. 05. 2021 - 22:12
Vrančić s trofejem u rukama poslao poruku navijačima
907
Shares
Vrančić s trofejem u rukama poslao poruku navijačima

NAPUŠTA NORWICH

Vrančić s trofejem u rukama poslao poruku navijačima

08. 05. 2021 - 22:12
0
Shares

Mario Vrančić je s trofejem Championshipa u rukama okončao svoju avanturu u dresu Norwicha, koji sada napušta nakon četiri godine.

Povremenom bh. reprezentativcu ističe ugovor s Kanarincima i on postaje slobodan igrač u potrazi za novim angažmanom.

Danas je u remiju protiv Barnsleya 2:2 odigrao svoj posljednji meč u žutom dresu, a bio je to njegov 134. nastup za Norwich. Nakon utakmice je podijelio svoje utiske s javnošću.

“Jako sam sretan, da budem iskren”, rekao je Vrančić i nastavio: “Postigli smo nešto izvanredno. Sjajno je završiti sezonu s peharom u rukama i osjećam se jako lijepo.”

“Odigrao sam svoju ulogu ove sezone i pomogao klubu da dođe do trofeja u prvenstvu. Danas sam bio prilično fokusiran. Već neko vrijeme nisam počeo meč, pa sam bio prilično uzbuđen i usredotočen na dobru igru ​​i pobjedu”, rekao je naš veznjak.

Potom je istakao da vjerovatno još i nije svjestan da zapravo odlazi.

“Možda još ne shvatam da zapravo odlazim i da se viđam s ljudima možda posljednji put, ali sport je takav kakav je i ne možete ga promijeniti.”

Tokom protekle sedmice bilo je raznih klupskih priznanja Vrančiću i saigraču Alexu Tetteyu, a Vrančić je rekao da to izuzetno poštuje.

“Klub je pokazao ove sedmice koliko cijeni mene i Alexa i što smo učinili. To je sjajan klub sa sjajnim ljudima.”

“Ovo nije zbogom, već više kao doviđenja. Kad se navijači vrate, nadam se da ću dobiti poziv da se oprostim kako treba. U budućnosti ću biti u kontaktu s mnogim ljudima u klubu i želim im sve najbolje“, zaključio je Vrančić.

Učitaj još novosti