25. 07. 2021 - 09:41
Klinac od 18 godina senzacionalno uzeo zlato u plivanju. Jedva...
907
Shares
Klinac od 18 godina senzacionalno uzeo zlato u plivanju. Jedva se plasirao u finale

Kreirao jednu od najvećih plivačkih senzacija

Klinac od 18 godina senzacionalno uzeo zlato u plivanju. Jedva se plasirao u finale

25. 07. 2021 - 09:41
0
Shares

Ahmed Hafnaoui kreirao je jednu od najvećih plivačkih senzacija u novijoj povijesti Olimpijskih igara nakon što je osvojio zlatnu medalju na 400 metara slobodno.

Nevjerojatni 18-godišnji Tunižanin tako je pobijedio favoriziranog Australca Jacka McLoughlina, koji je završio drugi i Amerikanca Kierana Smitha koji je osvoji broncu. Koliko je njegova pobjeda senzacionalna, dovoljno govori činjenica da je Hafnaoui plivao u najtežoj, stazi broj 8, odnosno da se jedva kvalificirao u finalnu utrku. Tunižanin je u zaostatku bio čitavu utrku, ali je fantastično odradio zadnjih 50 metara i nadoknadio 40 stotinki zaostatka u zadnjoj dionici.

Hafnaoui je utrku završio u vremenu 3:43.36, gotovo dvije i pol sekunde brže nego u kvalifikacijama te je postao tek treći plivač u povijesti koji je zlato osvojio iz staze broj 8. Ovo je prvo zlato za Tunis u ovoj disciplini i treće plivačko u historiji.

"Jednostavno ne mogu vjerovati. Ovo je ostvarenje svih mojih snova. Nikad u životu nisam bolje plivao nego ovaj put. Posvećujem svoju medalju mami, tati i sestrama. Želim da budu ponosni na mene", rekao je u jednom dahu Tunižanin nakon utrke.

Hafnaoui je do prošle godine bio rangiran izvan 100 najboljih plivača svijeta, a u Tokio je stigao kao 17. plivač na ljestvici FINA-e. 

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti