02. 07. 2023 - 20:33
POZNATI PROMOTOR OTKRIO: Fjuri i Enganu uskoro ulaze u ring
907
Shares
POZNATI PROMOTOR OTKRIO: Fjuri i Enganu uskoro ulaze u ring

POZNATI PROMOTOR OTKRIO: Fjuri i Enganu uskoro ulaze u ring

02. 07. 2023 - 20:33
0
Shares

Iako se stalno najavljuju protivnici i pogađa kada će zaista ući u ring ušli smo u drugu polovinu godine, a Tajson Fjuri (Tyson Fury) i Fransis Enganu (Francis Ngannou) nemaju poznatog protivnika za sljedeći nastup.

Niti jedan ove godine nije nastupio. Fransis konstantno govori o velikom bokserskom meču, ali o tome već dugo nema nikakvih novosti.

Mnogi se upravo sad pitaju zašto se ne organizuje meč između njih dvojice. 

Nemaju protivnike, nisu dugo nastupali, a valja se prisjetiti i da je Fjuri nešto slično obećavao ukoliko se nešto dogodi i propadnu pregovori sa Usikom. 

Edi Hern (Eddie Hearn) smatra da je upravo to naredni korak. 

- Da, vjerujem da je to sljedeći meč za njih. To bi trebao biti egzibicijski meč, bez nokdauna i ostalog. Ne znam, govorim vam ono što sam čuo. Ko zna šta se tu može dogoditi, ali čuo sam da je to sljedeća borba za njih. Razočaravajuće, ali šta je tu je. 

Bit će to veliki događaj, ali ja sam ga htio gledati u borbi protiv Oleksandra Usika. Bilo bi lijepo dobiti neprikosnovenog prvaka, ali Tajson sam vodi svoju karijeru i siguran sam da će zaraditi brdo novca. Želim mu sve najbolje - rekao je Hern za Boxing Social.

Ukoliko je istina da neće u meču biti nokdauna i nokauta, radi se o velikom razočarenju. Vjerovatno se tako oduzela jedina šansa Egnanua u meču sa Fjurijem – jak nokaut u prvim rundama.

Ukoliko toga ne bude, gledat ćemo vrlo jednostran i predvidiv meč.

Učitaj još novosti