03. 09. 2023 - 10:09
Pronađeni nestali rukometaši: Evo kakav je plan bio
907
Shares
Pronađeni nestali rukometaši: Evo kakav je plan bio

Pronađeni nestali rukometaši: Evo kakav je plan bio

03. 09. 2023 - 10:09
0
Shares

Rukovodstvo policije obavijestilo je da su među desetoricom maloljetnika iz Burundija, koji su u Belgiji zatražili azil, dvojica članova rukometne kadetske ekipe te zemlje nestalih u Rijeci. Također, sumnja se da su reprezentativci i ostalih osam.

Podsjetimo, desetorica maloljetnika iz Burundija, 2006. godište, stigli su u Rijeku na Svjetsko rukometno kadetsko prvenstvo kao članovi rukometne reprezentacije.

Prije utakmice s Bahreinom, desetorica mladih rukometaša iz Burundija su 9. augusta nestali iz Univerzitetskog kampusa u Rijeci, gdje su bili smješteni. Nisu odgovarali na telefonske pozive, njihov nestanak je prijavljen policiji, pa su pokrenute mjere i radnje kako bi ih pronašli, navodi Hina.

Slijedom tih policijskih aktivnosti, Uprava za granicu primila je obavijest belgijske migracijske službe da je deset državljana Burundija, maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil.

Nakon što je utvrđeno da su dvojica od njih nestali rukometni reprezentativci, nastavlja se intenzivna saradnja s migracijskom službom Belgije kako bi se utvrdio identitet i ostalih iz te grupe, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili Hrvatsku.

Svjetsko kadetsko rukometno prvenstvo igralo se u Rijeci, Opatiji, Varaždinu i Koprivnici od 2. do 13. augusta. Učestvovale su 32 reprezentacije.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti