06. 09. 2023 - 16:02
SAVEZ REAGOVAO: Anel Ahmedhodžić je suspendovan!
907
Shares
SAVEZ REAGOVAO: Anel Ahmedhodžić je suspendovan!

SAVEZ REAGOVAO: Anel Ahmedhodžić je suspendovan!

06. 09. 2023 - 16:02
0
Shares

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za EURO mečevima protiv Lihtenštajna i Islanda, a Zmajevi se trenutno pripremaju na Ilidži pred predstojeće duele. Nogometni savez naše zemlje oglasio se danas na zvaničnoj stranici, a glavna tema je Anel Ahmedhodžić koji nije doputovao na okupljanje našeg nacionalnog tima.

Meho Kodro je u ponedjeljak potvrdio da je Adrian Leon Barišić stigao povrijeđen i da neće biti u konkurenciji za naredne utakmice, dok problema s povredom ima i Ahmedhodžić.

Ahmedhodžić je trebao jučer da stigne na Ilidžu i priključi se reprezentaciji, te obavi dodatne preglede kako bi se znalo da li će moći igrati.

Ipak, stoper Scheffileda se na okupljanju nije pojavio, a Savez se danas oglasio zvaničnim saopštenjem kako bi objasnili šta se zapravo dešava.

"Nakon što su poslani pozivi igračima povodom narednih kvalifikacionih utakmica UEFA za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna i Islanda, pojavili su se prvi problemi sa povredama nekoliko igrača sa zvaničnog spiska „A“ reprezentacije. Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi.

Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS/FS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS/FS BiH", objavili su iz NFSBiH.

Učitaj još novosti