06. 09. 2023 - 17:11
Deda joj Srbin iz Hrvatske i Zvezdin rekorder, tata trener...
907
Shares
Deda joj Srbin iz Hrvatske i Zvezdin rekorder, tata trener Dalasa: Ko je mlada Slovenka koja gazi na US Openu?

Deda joj Srbin iz Hrvatske i Zvezdin rekorder, tata trener Dalasa: Ko je mlada Slovenka koja gazi na US Openu?

06. 09. 2023 - 17:11
0
Shares

Ela Nala Milić je mlada slovenačka teniserka koja i te kako ima poveznica sa Srbijom. Predstavila se sjajno na US Openu, ušla u osminu finala juniorskog takmičenja, a za Telegraf je približila čitavu priču koja je okružuje.

- Porodica mi je tu, uvijek su pored mene, pričamo mnogo, ne samo o tenisu, već o sportu generalno. Tata mi je naravno iz basketa, kada gledam njihove utakmice možemo i malo da popričamo. On mi je kao neki psiholog (smijeh), oni su od početka uz mene. Nikada nisam bila za timski sport, odlučila sam se za tenis od prvog dana - kazala je Milićeva čiji je otac Marko Milić, bivši košarkaški reprezentativac Slovenije i sadašnji asistent trenera u Dalas Maveriksima gdje radi, između ostalih, i sa Lukom Dončićem.

Ipak, mlada Ela Nela nije razmišljala o parketu i narandžastoj lopti.

- Nisam razmišljala o košarci, bila sam na toliko utakmica sa tatom da mi je dosadilo. Sada opet volim da gledam, da pričamo o basketu, ali tenis mi je broj jedan - kazala je ona, a onda otkrila da je pitaju mnogi gdje joj je deda, Vladimir Milić, rekorder Jugoslavije u bacanju kugle i bivši član te sekcije Crvene zvezde.

- Malo stariji me podsjećaju, moji baš i ne jer je to druga generacija. Malo stariji me podsjećaju, pitaju me gdje i šta radi i kada će doći, pričam i sa prijateljima o tome.

Otac je sa reprezentacijom Slovenije na Mundobasketu.

- Sada tata nije ovdje, on je sada u Manili na Svjetskom prvenstvu. On inače radi u Dalasu, pa sam dosta sa mamom i trenerom, ali kada je kući putuje sa mnom. Ipak, nema ga puno.

Zadovoljan je Marko, kako Ela kaže, nastupom Slovenije u Manili.

- Mislim da se njemu sviđa tim, dječaci su dobar tim i van terena i na njemu. Nije samo košarka, kad nemaju mečeve oni uvek igraju ili karte ili nešto, pa stvarno uživaju.

Deda joj živi u Beogradu.

 Nisam još bila u Srbiji, ali bih baš željela da idem. Rekli su mi da je Beograd baš lijep grad, ali jednog dana hoću. Deda i živi sad tamo, ali nemamo baš mnogo vremena.

Od srpski teniserki i tenisera, navodi, poznaje Olgu Danilović i mladog Branka Đurića.

- Sa Olgom se znam, igrali smo isto u Kopru na 60k turniru, ona je baš dobra djevojka. Branko Đurić je isto tu - zaključila je Milićeva.

Ona će u osmini finala na US Openu igrati protiv Laure Samsonove i svakako da ima svoje šanse.

(Telegraf.rs)

Učitaj još novosti