14. 09. 2023 - 13:06
Ronaldo priprema teren za penziju: Više od 5 miliona eura...
907
Shares
Ronaldo priprema teren za penziju: Više od 5 miliona eura investicija za ambiciozan projekat u Portugalu

Ronaldo priprema teren za penziju: Više od 5 miliona eura investicija za ambiciozan projekat u Portugalu

14. 09. 2023 - 13:06
0
Shares

U svojoj 38. godini, Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) počinje pripremati teren za svoje aktivnosti nakon završetka nogometne karijere. Portugalska sportska zvijezda planira pokrenuti zanimljiv poslovni poduhvat u svojoj rodnoj zemlji.

Prema izvještaju španskog lista AS, Ronaldova kompanija, nazvana CR7 SA, u saradnji s kompanijom Lusofinanca, planira investirati više od pet miliona eura u ambiciozan projekt u Portugalu. Konkretno, njihov cilj je izgraditi kompleks s 17 terena za padel, kao i objekt s površinom od 15.000 kvadratnih metara.

Sport u ekspanziji
Padel je sport koji je posljednjih godina postao iznimno popularan širom svijeta, a sve je više ljudi zainteresirano za igranje ovog reketom. Ovaj sport se obično igra u parovima na manjem terenu u zatvorenom prostoru, sličnom teniskom terenu, ali oko 25 posto manjem. Pravila bodovanja su slična tenisu, a loptice su slične, ali malo manjeg pritiska.

Glavna razlika između padela i tenisa je prisutnost zidova na padel terenu, što omogućava kontinuiranu igru nakon što loptica odskoči o zid, slično kao u squashu. Također, u padelu se koriste čvrste palice bez žica, a servis mora biti na visini struka ili ispod njega.

Najveći klub za padel
Rikardo Olivera (Ricardo Oliveira), predsjednik Portugalske federacije za padel, izrazio je zadovoljstvo što ima podršku Kristijana Ronalda u ovom ambicioznom projektu te ga opisao kao "sjajnog biznismena i najboljeg sportaša na svijetu".

Cilj ovog projekta Ronalda je izgraditi najveći klub za padel u Portugalu, a očekuje se da će projekt biti završen početkom 2025. godine, što će dodatno proširiti Ronaldovo finansijsko carstvo. Ronaldo već posjeduje lanac hotela, kliniku za transplantaciju kose i vlastiti lanac teretana, prenosi Dnevni avaz.

Učitaj još novosti