15. 09. 2023 - 08:01
BRAĆA MORRIS PONOVO OŠTRO PO JOKIĆU: "Ne smiješ okrenuti leđa...
907
Shares
BRAĆA MORRIS PONOVO OŠTRO PO JOKIĆU:

BRAĆA MORRIS PONOVO OŠTRO PO JOKIĆU: "Ne smiješ okrenuti leđa tom..."

15. 09. 2023 - 08:01
0
Shares

Incident između Nikole Jokića i Markifa Morisa nešto je o čemu se priča i dvije godine kasnije.

Podsjećamo, košarkaš Majami Hita je tada u plej-of seriji NBA lige provocirao Srbina, čak zadao jedan vrlo bezobrazan udarac, nakon čega je Jokić odgovorio... Jokić ga je udario sa leđa.

To je bila tema razgovara braće Moris, Markifa i Markusa, u podkastu kod Meta Barnsa.

"Faulirao sam ga, a on je izveo udarac na kvarno. Udarac je bio malo jači i neko vrijeme sam bio odsutan. Pokušali su da me zaštite od mene samog, ali sam bio spreman već poslije dvije sedmice. Nisam bio povrijeđen niti u bolovima, nego je Majami želio da me sačuva", pričao je Markif.

Markus je tada povisio ton i izrekao nešto potpuno neprimjereno:

"Bio sam uznemiren, posebno jer je bio okrenut leđima. Rekao sam mu da nikada ne smije da okreće leđa tom mamoj**cu", pričao je Markus.

Markif tvrdi da mu nije bila namjera da udari Jokića...

"Trebalo je samo sa uzme faul. Digao sam ruku i prilazio mu, znao je da dolazim. Nije bio prljav udarac. On je pokušao da skoči i doda loptu, a ja sam dotrčao i faulirao ga. Ne znam šta je mislio, ali učinio je da ispade da sam htio da povrijedim, ali nisam. Ali i liga je napravila da sam želio da ga fauliram takođe, jer su me je*eno kaznili kao da sam ja uradio to što je on. A ja sam bio udaren!"

Zatim se na malo pristojniji način pričao o "okretanju leđa"

@shobasketball “It was a sucker shot.” The Morris twins give their perspective on Markieff’s incident with Jokić from two years ago. Full episode with Marcus and Markieff Morris is available now on our YouTube. #nba #basketball #jokic #jokić #nikolajokic #nikolajokić #marcusmorris #markieffmorris #morristwins #allthesmoke #showtimebasketball ♬ original sound - SHOWTIME Basketball

"Ljudi kažu da nisam smio da mu okrenem leđa. Da li smo na ulici ili na košarkaškom terenu? To je moje mišljenje: ako smo na ulici, neću ti okrenuti leđa i idem na tebe, ali ako smo na terenu i dosuđen je faul, odšetaću na drugi kraj terena. Faulirao sam te i znao si da ću to da uradim, a onda si me udario sa leđa i ispadam kriv jer sam okrenuo leđa", poručio je Moris.

I za kraj - osveta.

"Stalno su me gledali i nisam mogao na njega, pa sam morao da izaberem jednog od njegovih saigrača. I bio je to Ostin Rivers. Rekao sam: 'je*i ga', idem da ga izbacim, morao sam da uradim nešto".

 


Kurir sport

Učitaj još novosti