16. 09. 2023 - 19:29
Oglasio se Partizan: Njihovo saopštenje protiv Crvene Zvezde!
907
Shares
Oglasio se Partizan: Njihovo saopštenje protiv Crvene Zvezde!

Oglasio se Partizan: Njihovo saopštenje protiv Crvene Zvezde!

16. 09. 2023 - 19:29
0
Shares

Košarkaški klub Partizan oglasio se saopštenjem poslije Skupštine Košarkaške lige Srbije.

U saopštenju se ističe.

"Obaviještavamo navijače i simpatizere kluba da su na održanoj Skupštini Košarkaške lige Srbije usvojeni, kao što smo i očekivali, svi predloženi opšti akti Lige o čijoj smo nevjerovatnoj sadržini i našem stavu detaljno obavijestili javnost prije održavanja te Skupštine.

Partizan je glasao protiv svih takvih odluka, ali su one svejedno usvojene bez ikakvih prepreka.

Na sjednici Skupštine nije bilo ni riječi o namještanjima utakmica KLS o kojima FIBA vodi veliku istragu i koja je pokrenula postupke protiv velikog broja igrača, niti je bilo riječi o odgovornosti rukovodstva Lige što takvu sramotu Lige nije spriječilo, niti je bilo reči o promjenama sistema takmičenje pred predstojeću sezonu. Članovi Skupštine koji su bili prisutni na Staroj planini gdje se skupština održava iz nekog razloga smatraju da je sve u vezi te Lige idealno i da ne treba ništa mijenjati, kao i da ni oni, ni javnost u Srbiji uopšte ne treba da budu detaljnije obaviješteni o utvrđenim namještanjima utakmica. Znali smo i ranije, a sada smo to ponovo ustanovili da takve stvari u Ligi izgleda velikoj većini članova ni malo ne smetaju.

Kako to za KK Partizan nije iznenađenje i kako smo sve što se desilo unapred najavili, ovim pitanjima se više ne bismo uzaludno bavili, jer kod većine ni snage ni volje da se stvari u KLS poprave jednostavno nema. Da se u javnosti odmah nakon Skupštine nije pojavila informacija kako će naš klub zajedno sa još jednim poznatim klubom u bliskoj budućnosti da napusti ABA Ligu (pretpostavljamo da je ideja da se to dogodi kada se za to steknu uslovi kroz priželjkivane promjene istih ljudi koje bi prema njihovim projekcijama trebale da uslijede u KSS, i na kojima predano rade), prije svega slijedeći ideju koju snažno zastupaju Nebojša Čović i rukovodstvo KLS, koje uvek ima potpuno identične stavove sa Čovićem, ne bi se KK Partizan ovim povodom ni oglašavao. Razume se da oni koji su bliski našem klubu, a prije svega mislimo na navijače Partizana, znaju da ni u koga od pomenutih Partizan nema ni najmanje povjerenje.

Stoga moramo da obavijestimo naše navijače, iako smo nismo željeli da se više bavimo KLS, a svjesni da će KLS nastaviti da nas napada zbog toga, da vest koju su odmah objavili neki mediji a potom preneli svi drugi nije tačna kada se tiču našeg kluba: Partizan nema nikakvu ideju ili namjeru da napušta ABA Ligu, niti da preduzima bilo kakve aktivnosti protiv ABA Lige. Da li će ABA Ligu napuštati Crvena zvezda, to je sasvim njena stvar, sa kojom mi nemamo ništa.

Takođe, KK Partizan još jednom ističe: Da bi KLS bila nacionalna liga, regularna i dostojna košarkaške zemlje, ona mora da se vrati pod okrilje KSS.

 


Kurir sport

Učitaj još novosti