18. 09. 2023 - 15:22
DONČIĆ OBARA REKORDE: Smiješi mu se najveći ugovor u historiji...
907
Shares
DONČIĆ OBARA REKORDE: Smiješi mu se najveći ugovor u historiji NBA lige!

DONČIĆ OBARA REKORDE: Smiješi mu se najveći ugovor u historiji NBA lige!

18. 09. 2023 - 15:22
0
Shares

Slovenački košarkaš Luka Dončić na sjajnom je putu da se izbori za najveći ugovor u historiji NBA lige i postane prvi igrač s godišnjom zaradom od 70 miliona eura.


Dončić (24) ostvarit će pravo na petogodišnji ugovor s Dallasom tokom 2025. godine. Ostalo mu je još nekoliko stvari da ispuni, kako bi postao najbolje plaćeni košarkaš u historiji lige.

Kako prenosi ESPN, Dončić će biti prvi košarkaš NBA lige koji će potpisati ugovor na 70 miliona dolara godišnje, a za to mu je potrebno da uđe u najbolju petorku lige peti put zaredom.

U SAD-u ističu da je za postizanje takve historijske plate Luka Dončić ispunio cilj da četiri puta uzastopno bude član idealne petorke NBA prije 25. rođendana. Problem je taj što je u NBA ligi samo šest godina, ali Dončić ima iznimku.


Kako nije dovoljno godina u ligi, morat će ispuniti drugi cilj, a to je da pet puta zaredom bude u idealnoj petorci NBA lige. Ukoliko to učini naredne godine, ispunit će pravo i potpisati najveći ugovor u historiji NBA lige.
Salary cap bi se trebao povećati za 10 posto, a tako bi Dončićev ugovor iznosio nevjerovatnih 367,5 miliona dolara. Zadnje godine ugovora zaradio bi čak 83,6 miliona dolara.

Trenutno najveći ugovor u historiji lige potpisao je Jaylen Brown tokom ovog ljeta s Boston Celticsima. Potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 304 miliona dolara.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti