18. 09. 2023 - 18:43
PORUKA SVIM ZLOBNICIMA: Ono što rade Džeko, Tadić i Livaković...
907
Shares
PORUKA SVIM ZLOBNICIMA: Ono što rade Džeko, Tadić i Livaković dok ih traži trener će obići region!

PORUKA SVIM ZLOBNICIMA: Ono što rade Džeko, Tadić i Livaković dok ih traži trener će obići region!

18. 09. 2023 - 18:43
0
Shares

Fenerbahce na "ex-yu" pogon je odlično započeo novu sezonu te se navijači slavnog turskog kluba opravdano nadaju da će Edin Džeko, Dušan Tadić i Dominik Livaković donijeti titulu prvaka na Sukru Saracoglu stadionu, prvu nakon deset godina, piše sportsport.ba.

Prvi put otkako su stigli u Fenerbahce Džeko, Tadić i Livaković su igrali zajedno te su stigli do trijumfa u efikasnom meču protiv Antalyaspora. Konačan rezultat bio je 3:2.

Džeko je uz asistenciju VAR-a zabio gol, asistirao je za drugi, dok je i Tadić bio solidan. Livaković će debi bez obzira zbog dva primljena gola pamtiti po debiju.

I dok su se Bosanac i Srbin ranije imali priliku susreti sa atmosferom sa terena Sukru Saracoglu stadiona, to je po prvi put u nedjelju osjetio i hrvatski golman.

Bilo je to tokom zagrijavanja utakmice kada je uz asistiranje svog klupskog saigrača Cana Egribayata, Livaković poveo navijanje.

Ipak, poseban momenat zabilježen je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka kada se zapravo moglo najbolje vidjeti kakav je odnos Tadića, Džeke i Livakovića.

Dok ih je trener Ismail Kartal tražio da im čestita na pobjedi trojica odličnih fudbalera su se srdačno pozdravili te zagrljajima čestitali jedan drugom. Scena je to koja će obići region.


Kada ih je pronašao iskusni stručnjak je čestitao sve trojici fudbalera, prvo je to uradio Livakoviću na kojeg je prvog naišao, a zatim i Tadiću.

Na kraju je uslijedilo rukovanje i zagraljaj sa Džekom koji je poslije toga razmijenio nekoliko riječi sa povremenim reprezentativcem BiH, Dariom Šarićem.

Posljednjih dana se špekulisalo o problemu između Džeke i Tadića jer je Srbin nedavno digao tri prsta, međutim ubrzo je sve demantovano.

O impresijama u Fenerbahceu Livaković je govorio tokom reprezentativnog okupljanja kada je istakao potez kapitena bh. reprezentacije.

"Dojmovi dočeka su savršeni, zahvaljujem navijačima i klubu, lakše se priviknuti kada imaš balkance u ekipi. Džeko je odmah napravio WhatsApp grupu, Džeko, Tadić i Zajc", kazao je odlični golman.

Naredni ispit za Fenerbahce je u četvrtak kada će u prvom kolu Konferencijske lige dočekati danski Nordsjaelland.

Učitaj još novosti