18. 09. 2023 - 19:22
TEŠKO JE BITI SPORTISTA U BIH: Jučer osvojio zlato, danas...
907
Shares
TEŠKO JE BITI SPORTISTA U BIH: Jučer osvojio zlato, danas otišao na brod da zaradi

TEŠKO JE BITI SPORTISTA U BIH: Jučer osvojio zlato, danas otišao na brod da zaradi

18. 09. 2023 - 19:22
0
Shares

Dan nakon što je ostvario najveći uspjeh u karijeri Nikola Pljevaljčić ukrcao se na prekookeanski brod kako bi zaradio koru hljeba, a ovaj slučaj pravi je pokazatelj koliko je teško biti sportista u BiH.

Član Džudo kluba Randori okitio se zlatnom medaljom na Svjetskom džudo kupu održanom u Sarajevu i zaradio kvalifikacione bodove za Olimpijske igre, ali je umjesto povratka u „radionicu Majdov“ morao da isplovi i zaradi novac za egzistenciju koju ne može ni da sanja putem sportskog poziva. Na sreću, Nikola je na vrijeme mislio o budućnosti te završio Fakultet za pomorstvo, ali ne možemo da se otrgnemo utisku da bi na tatamiju bio mnogo bolji kada bi mogao maksimalno da se posveti treningu.

U ovoj zemlji kada se radi o individualnim sportistima mogu da žive samo oni svjetske klase. Takav je njegov klupski drug Nemanja Majdov koji je nakon Nikolinog uspjeha putem Instagrama poslao poruku upravo u ovom duhu.

Bravo brate, meni rijetko krenu suze radosnice jer znam koliko si ovu čekao, za tebe najbitniju. A sutra ujutru ode na brod na šest mjeseci da radi i zaradi. Takva nam je država i sport u njoj – između ostalog je napisao Majdov.

Učitaj još novosti