19. 09. 2023 - 08:50
Svjetske šampionke ne odustaju, i dalje bojkotuju reprezentaciju!
907
Shares
Svjetske šampionke ne odustaju, i dalje bojkotuju reprezentaciju!

Svjetske šampionke ne odustaju, i dalje bojkotuju reprezentaciju!

19. 09. 2023 - 08:50
0
Shares

Fudbalerke španije neće pasti pod pritiskom tamošnjeg Fudbalskog saveza. Njih 39 je u petak poručilo da se neće odazvati na poziv nove selektorke Tome, a ona je na spisak uglavnom i uvrstila te igračice koje su u bojkotu, apelujući na njih da ipak dođu na obaveze sa "Furijom".

Španija 22. septembra treba da gostuje Švedskoj u Ligi nacija, a samo četiri dana kasnije domaća publika ima priliku da gleda svoje svjetske šampionke protiv Švajcarske. Po svemu sudeći to neće biti slučaj jer će najbolje igračice Španije bojkotovati nacionalni tim, prenosi N1 Sport.

Razlog je taj što žele korjenite promjene u Fudbalskom savezu. One poručuju da se u reprezentaciji ne osjećaju sigurno, a čak su i prije Svjetskog prvenstva apelovale na razne probleme sa kojima se suočavaju. Na kraju poljubac predsjednika Saveza Luisa Rubialesa u usta fudbalerke Jenni Hermoso je bio kap koja je prelila čašu.

Nova selektorka nije zvala Hermoso kako bi je „zaštitila“, ali je pozvala 15 igračica koje su osvojile titulu šampionki sveta u Australiji.

“Proučićemo koje su pravne posledice kojima nas Savez izlaže tako što nas stavlja na listu, a tražile smo da na njoj ne budemo zbog stvari koje smo javno objasnili. Detaljno smo o tim stavrima pričali sa Savezom i odlučile smo ono što je najbolje za našu budućnost i naše zdravlje”, stoji u saopštenju fudbalerki koje su u bojkotu.

Učitaj još novosti