19. 09. 2023 - 21:31
UEFA ĆE SIGURNO REAGOVATI: Evo šta skandiraju navijači Zvezde...
907
Shares
UEFA ĆE SIGURNO REAGOVATI: Evo šta skandiraju navijači Zvezde u Manchesteru VIDEO

UEFA ĆE SIGURNO REAGOVATI: Evo šta skandiraju navijači Zvezde u Manchesteru VIDEO

19. 09. 2023 - 21:31
0
Shares

Veliki broj navijača Crvene zvezde stigao je u Manchester na utakmicu Lige prvaka, a ti navijači pjevali su "Kosovo Srbija" tokom duela.

Tek što je susret na Etihadu počeo, Zvezdini navijači su se raspjevali i otpjevali nekoliko pjesama. No, tu je bila i ona "tradicionalna" u kojoj spominju Kosovo i zbog koje će sigurno dobiti žestoku kaznu UEFA-e jer krovna kuća evropskog nogometa ne dozvoljava političke poruke, posebno ne u Ligi prvaka.

"Kosovo Srbija" odjekivalo je iz dva sektora u kojima su smješteni navijači Zvezde, a koji su u velikom broju stigli na Etihad. Iako se radi o vrlo dalekom gostovanju, oko 1.000 navijača beogradskog kluba stiglo je u Manchester.

Tokom cijelog dana navijači Zvezde zabavljali su se na trgovima Manchestera, a onda su u korteu krenuli na utakmicu prvog kola Lige prvaka.

Inače, utakmica se igra od 21 sat na Etihadu, a to je prvi put da City zaigra Ligu prvaka otkako je u junu osvojio titulu prvaka. Stoga, večerašnji meč bio je pravi slavljenički za ekipu Pepa Guardiole.

Učitaj još novosti