20. 09. 2023 - 12:49
Zrinjski sutra dočekuje AZ Alkmaar: Živimo svoj san i nadamo...
907
Shares
Zrinjski sutra dočekuje AZ Alkmaar: Živimo svoj san i nadamo se da će biti lijep do kraja

Zrinjski sutra dočekuje AZ Alkmaar: Živimo svoj san i nadamo se da će biti lijep do kraja

20. 09. 2023 - 12:49
0
Shares

Uoči utakmice prvog kola grupne faze Konferencijske lige između HŠK Zrinjski i AZ Alkmaara koja se sutra igra u Mostaru od 18:45 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom, prvak BiH je najavio žestoku borbu za pobjedu i poručio da ne priznaje nikome da je bolji na domaćem terenu.

Šef stručnog štaba Zrinjskog Krunoslav Rendulić je kazao kako je ulaskom u Konferencijsku ligu Zrinjski san pretvorio u stvarnost jer je jedini klub iz naše zemlje koji je to uspio.

"Drago nam je da smo uspjeli i nadam se da neće zvučati bahato i pretenciozno kad kažem da smo doveli Evropu u Mostar i da smo doveli Evropu u Bosnu i Hercegovinu", kazao je Rendulić.

Tvrdi da je ekipa bh. prvaka spremna i da će dati sve od sebe da izbori pobjedu na sutrašnjoj utakmici uz podršku navijača kojih će biti puna tribina mostarskog stadiona.

Protivnik iz nizozemskog AZ Alkmaar za kojeg kaže da je izuzetno težak jer se radi o ekipi koja još nije izgubila utakmicu u ovoj godinu, ali naglašava da će ih Plemići dočekati spremni.

"Ekipa je puna kvalitete, veoma dobrih pojedinaca, tim koji je standardiziran i koji se ne mijenja previše. Jednostavno u takvoj ligi u kakvoj su oni, ako si prvi i ako imaš četiri pobjede na startu, jasno je o kakvoj se kvaliteti radi. S druge strane, mi igramo kući i naše su ambicije poznate uvijek i protiv svakog, bez obzira ko je tu. Tako da nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru, dat ćemo sve od sebe, to je sigurno i nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu", kazao je Rendulić.

Na upit novinara, koliko je negativni niz ostavio traga na Zrinjski za sutrašnju utakmicu, ističe kako se radi o drugoj vrsti takmičenja i kako to nema veze sa ovim što ih očekuje.

"Druga je energija, htjeli priznati ili ne, za ove utakmice se živi, kao što smo mi to živjeli sve ove mjeseci i godina i nema sumnje, ko god istrči na teren da će dati sve od sebe da se prikaže u najboljem svjetlu i da se prezentira na najbolji mogući način i da zabilježimo dobar rezultat za nas, a pod dobar rezultat mislim na pobjedu", kaže Rendulić.

Što se tiče igračkog kadra, kako je kazao Hrvoje Barišić do daljnjeg neće biti na terenu zbog zdravstvenih problema, a ostali su spremni i s radošću očekuju sutrašnji meč i evropske izazove.

Vezni igrač Dario Čanađija ističe da je ekipa Zrinjskog živjela za to da uđe u Konferencijsku ligu i da će dati maksimum za što bolje rezultate na terenu.

"Sva tri protivnika su nam atraktivna, ali kako je i šef rekao, kući nikome ne priznajemo da je bolji. Trebamo iskoristi našu domaću publiku, izaći na teren i probati napraviti što bolji rezultat", kazao je Čanađija.

Ističe da je ekipa Zrinjskog izgradila pobjednički gard, te da ih negativan niz koji imaju u Premijer ligi BiH, ne može poljuljati, jer su svjesni svojih grešaka, ali i kvaliteta.

Podsjetimo da je Zrinjski prvi tim iz Bosne i Hercegovine koji će nastupati u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja, ali nisu imali previše sreće u žrijebu jer su dobili jake protivnike.

Grupnu fazu takmičenja Plemići otvaraju sutra od 18:45 sati domaćom utakmicom protiv AZ Alkmaara, a zatim 5. oktobra putuju u Birmingham gdje će na čuvenom Villa Parku gostovati kod Aston Ville. Potom 26. oktobra slijedi domaći duel protiv Legije iz Varšave, a ovom timu će Plemići gostovati 9. novembra.

 

 

Učitaj još novosti