23. 09. 2023 - 11:34
“Jokića nije briga, ostavit će sve i pobjeći u Srbiju“: Bivši...
907
Shares
“Jokića nije briga, ostavit će sve i pobjeći u Srbiju“: Bivši Nikolin saigrač šokirao izjavom

“Jokića nije briga, ostavit će sve i pobjeći u Srbiju“: Bivši Nikolin saigrač šokirao izjavom

23. 09. 2023 - 11:34
0
Shares

Nikola Jokić postao je najbolji košarkaš planete, a nakon individualnih priznanja osvojio je i NBA prsten. Ipak, za razliku od mnogih velikih zvijezda, neće u NBA ligi ostati duže nego što bude morao. Tako bar tvrdi Austin Rivers, njegov nekadašnji saigrač, prenosi N1 Sport.

Gostujući u jednom veoma popularnom podcastu Austin Rivers je dobio pitanje da li vidi Nikolu Jokića u NBA ligi i kada srpski centar bude imao 39 godina, kao što je to danas slučaj sa LeBronom Jamesom.

Mogao bi košarkaš iz Sombora tada, u drugačijoj ulozi i sa manjom minutažom, da bude opasno oružje za bilo koju ekipu, ali…

“Ne, nema šanse“, rekao je Austin Rivers, koji je sa Jokićem bio saigrač u sezoni 2021/22 i dodao:

“Mislim da će se samo odjaviti u nekom trenutku, kao Barry Sunders u NFL. Mislim da će igrati još 5-6 sezona. Ima 28 godina, a mislim da neće igrati duže od svoje 34. godine. Možda do 35. Mislim da će tada otići u Srbiju i neće se vraćati u SAD. Jednostavno, ne vidim da igra u NBA sa 39 godina.“

Kao potvrdu za svoje riječi Austin navodi situaciju koja se već dogodila dok je bio član Denvera. Tada je srpski košarkaš jedva sačekao kraj sezone kako bi pobjegao iz Amerike, pa Rivers vjeruje da će isto biti i kada se Nikola Jokić „zasiti“ igranja protiv najboljih košarkaša na svijetu.

“Sjećam se kada smo izgubili od Golden Statea 2022. godine. Dva dana nakon tog poraza ja sam uzimao svoje stvari iz ormarića u hali i pitao sam da li je Nikola tu. Rekli su mi da je otišao u Srbiju dan ranije. Mislim da ga nije briga za američki stil života, pop-kulturu, trendove, slavu, relevantnost… Te stvari ga jednostavno istinski ne interesuju. Ima druga interesovanja. Ne vjerujem da će ostati. Već je postao NBA šampion, MVP, All-star… Potpisat će vjerovatno još jedan ‘supermaks’ ugovor i odlazi“, objasnio je sin poznatog NBA trenera Doca Riversa.

Učitaj još novosti