24. 09. 2023 - 12:11
DOŠAO KRAJ Nakon 70 godina postojanja kultni stadion pretvoren...
907
Shares
DOŠAO KRAJ Nakon 70 godina postojanja kultni stadion pretvoren u auto otpad!

DOŠAO KRAJ Nakon 70 godina postojanja kultni stadion pretvoren u auto otpad!

24. 09. 2023 - 12:11
0
Shares

Izgrađen je 1931. godine, na njemu su se mečevi igrali do 1996. godine kada je počeo da propada da bi na kraju poslužio kao auto otpad.

Bush Stadium je jedan od najpoznatijih baseball stadionu u SAD-u, prvenstvno zbog svoje tužne sudbine.

Izgrađen isključivo za igranje baseballa ovaj stadion je prošao kroz nekoliko faza renoviranja, dok je u niz navrata mijenjao i imena.

Naziv s kojim je otišao u historiju je dobio 1967. godine po tadašnjem presjedniku Indianapolis Indiansa, Donijeu Bushu.

screenshot-8


Na njemu se 1987. godine snimao film "Eith Men Out" koji je priča o možda i najvećem skandalu u historiji baseballa, poznat kao "Black Sox Scandal".

Radi se o događaju iz 1919. godine kada je osmorica igrača Chicato Red Soxa prodalo i namjestilo utakmicu protiv Cincinnati Redsa u zamjenu za novac.

Bila je 1996. godina kada su Indiansi prešli na novi stadion, poslije čega se Bush Stadium počeo koristiti za auto-mote utrke u blatu.

Ubrzo nakon toga stadion je počeo da propada, spominjala se renoviranje u vrijednosti od 10 miliona dolara, ali na kraju ništa od toga nije realizovano.

Bush stadium je dno dotakao 2008. godine kada je pretvoren u auto otpad i fotografije sa hiljadama automobila parkiranih na terenu su ušle zauvijek u historiju.

Naredni cilj je bio izgradnja stambenih prostora vrijedna 13 miliona eura pa će od nekadašnjeg čuvenog stadiona ostati samo uspomene.

Inače, kapacitet ovog stadiona prilikom zatvaranja bio je skoro 13.000 sjedećih mjesta.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti