24. 09. 2023 - 13:31
Ispovijest Jelene Đoković: Novak nam je REKAO DA JE KRAJ, a...
907
Shares
Ispovijest Jelene Đoković: Novak nam je REKAO DA JE KRAJ, a onda - preokret!

Ispovijest Jelene Đoković: Novak nam je REKAO DA JE KRAJ, a onda - preokret!

24. 09. 2023 - 13:31
0
Shares

Novak Đoković najbolji teniser današnjice bio je spreman da napusti tenis prije pet godina! Ovaj šokantan podatak u javnost je iznijela njegova supruga Jelena Đoković.

U drugom kolu mastersa u Majamiju 2018. godine Novak Đoković izgubio je od Francuza Benoa Pera vrlo lako sa 6:3, 6:4 i taj poraz mu je veoma teško pao. Jelena Đoković je u TikTok diskusiji sa američkim novinarom Grejemom Bensingerom otkrila taj najmračniji dan u životu najboljeg svjetskog tenisera.

Kazala je Jelena da su učestale povrede i kao i prekid saradnje sa trenerom Andreom Agasijem negativno uticali na Novaka, te da je bio iscrpljen i da mu je bila muka od tenisa.

- Poslije tog meča Novak je hteo da odustane od tenisa - rekla je Jelena Đoković gostujući u jednom podkastu i nastavila:

- Okupio je sve članove svog tima i rekao im. Znate šta? Gotov sam! Prestajem! Plakali smo i rekli mu da ne može, da nije pravo vrijeme. Nije želio da igra tenis, a čak nije želio ni da vidi kako loptica prolazi pored njega.

Jelena je učinila sve da pomogne Novaku da se ponovo zaljubi u sport dok ju je gledao kako se zabavlja sa djecom na terenu.

- Nije želio da zna bilo šta o tenisu. Ali volim tenis i svaki dan vodim djecu na teren. Trećeg dana stigao je i Novak. Video je da se zabavljamo i da to nije vježba na kakvu je navikao godinama.

Tada se kod njega nešto prelomilo.

- Novak me je pitao, da li može da igra i dobije reket, ali sam ga odbila. Počela sam da ga zadirkujem i rekla sam mu da je odustao. Da je sada naš red da igramo tenis. Na kraju je odservirao i rekao da se osjeća dobro. Potom se svaki dan vraćao da igra tenis sa nama. Konačno je pozvao svog trenera Marijana Vajdu i zamolio ga da nastave sa treninzima.

Nedugo posle toga Đoković je operisan i vratio se tenisu igrajući ga bez bolova. Čini se da ga je pauza ponovo fokusirala i od tada je igrao neke od svojih najboljih partija.

Treba istaći da je Novak posle te krize 2018. godine zaigrao fantastično i svom nizu velikih pobeda dodao još 12 grend slem titula. Sada ih ima 24 i kako sam kaže, iako mu je 36 godina ne razmišlja o povlačenju.

Kurir sport

Učitaj još novosti