25. 09. 2023 - 16:07
NOVAK OGORČEN! Nema opravdanja za OVO!
907
Shares
NOVAK OGORČEN! Nema opravdanja za OVO!

NOVAK OGORČEN! Nema opravdanja za OVO!

25. 09. 2023 - 16:07
0
Shares

Poslije osvajnja US Opena, Novak Đoković "puni baterije" na Kosovu za finiš teniske sezne, ali se i pored toga što ne igra povećava njegov rekord po broju sedmica na vrhu ATP liste.

Noletov najveći protivnik za prvo mjesto Karlos Alkaraz sprema se da na turneji po Kini preotme Srbinu prvu poziciju, ali je u međuvremenu, američka javnost još jednom prenijela Đokovićevu poruku o domovini, njegovim emocijama.

"NBC 5" iz Teksasa je, naime, emitovao na društvenim mrežama dio intervjua koje je Nole dao Grejemu Bensingeru.

Prema ovom segmentu, veoma jakom, a u njemu je najbolji teniser svijeta ovako započeo obraćanje:

- Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu, sa bespomoćnim ljudima na ulicama i da, prosto, uništavaju sve? Ja nisam mogao da razumijem to. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardovanje, za ubijanje nekoga, za uništavanje nečijeg doma... Mislim, to je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, veoma razljutilo! Ožiljci tih emocija, tog bijesa, i dan danas postoje u svima (nama iz Srbije) - rekao je Novak Đoković.

Izliv emocija je buktio iz Noleta:

- Ali, radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Jer, morate da oprostite. Na kraju krajeva, kako bilo šta više može da vas pokreće od ljubavi, a ljubav je praštanje? To je moja životna filizofija i koliko god da je teško, na kraju morate... prosto, trebalo bi da oprostite, jer vas čeka neki sljedeći korak. Idete dalje. Ako ste zarobljeni u tom momentu, šta ćete od svog života da uradite? Uvijek će vas to zadržavati, sprječavati, i to ne samo u profesionalnom smislu, već i privatno, emocionalno... Teško je, stvarno je teško. Ljudi u Srbiji su mnogo propatili u posljednjih stotinak godina. Samo u Prvom svjetskom ratu je više od milion Srba poginulo! Ali, vidite, to je, na neki način "sudbina" našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvijek vjerujem da to može da nas učini jačim. Ja zaista imam poštovanje prema svemu što sam doživio u životu, jer znam da su me, naročito pomenute stvari (teškoće), učinile tako otpornim i snažnim, ali istovremeno i zahvalnim za sve što sada imam u životu - zaključio je Đoković.

Naredni turnir na kome će srpski as učestvovati je Masters u Parizu, koji se igra od 30. oktobra do 5. novembra.

Učitaj još novosti