25. 09. 2023 - 22:45
Sarajevo i Željezničar već razmišljaju o derbiju, evo koji su...
907
Shares
Sarajevo i Željezničar već razmišljaju o derbiju, evo koji su igrači pod prijetnjom suspenzije

Sarajevo i Željezničar već razmišljaju o derbiju, evo koji su igrači pod prijetnjom suspenzije

25. 09. 2023 - 22:45
0
Shares

Iako će i Sarajevo i Željezničar do međusobnog gradskog derbija, koji se igra na Koševu u sklopu desetog kola Premijer lige BiH, odigrati još po dvije utakmice, već polako mogu razmišljati o novom izdanju najvećeg okršaja bh. fudbala, piše sport1.ba.

Vikend pred nama donosi i jednima i drugima domaće utakmice. Željezničar će u derbiju kola ugostiti Široki Brijeg, dok će Sarajevo ugostiti Zvijezdu 09. Nakon toga, na rasporedu je derbi.

Pošto se žuti kartoni ne prenose iz lige na kup i obrnuto, igrači koji u ovom trenutku imaju dva žuta kartona morat će biti oprezni u susretima devetog kola, kako ne bi dobili treći, koji bih odvojio od terena za veliki međusobni duel.

Kod Sarajeva dva žuta kartona imaju Marin Aničić, Muharem Trako, Mirza Mustafić i Muhamed Šahinović, a uz izuzetak Trake, svi su oni u posljednje vrijeme standardni starteri u redovima Bordo tima.

Po dva žuta kartona kod Željezničara imaju Marin Galić, Irfan Jašarević, Joseph Amoah, Edin Biber i Allyson. Kod Željezničara su standardna prva trojica, dok su druga trojica u rotaciji.

Za Željezničar je svakako dobra stvar da će se u ekipu vratiti Nedim Mekić, koji će preskočiti duel sa Širokim Brijegom zbog kartona.

Učitaj još novosti