26. 09. 2023 - 09:13
Navijači Panathinaikosa podržali uhapšene Hrvate na...
907
Shares
Navijači Panathinaikosa podržali uhapšene Hrvate na turbulentnom derbiju u Atini

Navijači Panathinaikosa podržali uhapšene Hrvate na turbulentnom derbiju u Atini

26. 09. 2023 - 09:13
0
Shares

Atinski derbi u kojem je Panathinaikos sinoć dočekao AEK u okviru petog kola grčke Superlige pratile su velike tenzije budući da su misli mnogih na tribinama i dalje vezane za incident koji se dogodio još početkom augusta.

Naime, tada je pred utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka između AEK-a i zagrebačkog Dinama u Atini ubijen navijač grčkog kluba Michalis Katsouris.
Navijač je stradao u neredima u kojima su učestvovali huligani Dinama, ali i Panathinaikosa budući da su navijači ovih klubova u odličnim odnosima, prenosi Klix.

Uhapšeno je mnogo ljudi, od kojih i 102 člana Bad Blue Boysa koji su doputovali iz Hrvatske, iako je navijačima Dinama prisustvo na stadionu bilo zabranjeno uslijed velikih sigurnosnih rizika.
Pred utakmicu koju su AEK i Panathinaikos igrali sinoć pojavile su se informacije da AEK neće nastupiti u slučaju da Zeleni budu podržavali zatvorene Hrvate, ali to na kraju nije bio slučaj.

Na stadionu su navijači Panathinaikosa istakli parolu na kojoj je pisalo "Oslobodite momke", a natpis je bio na zeleno-plavoj podlozi koja simbolizuje boje Panathinaikosa i Dinama.

Tu se nalazio i nacrtani buldog, simbol navijačke grupe Bad Blue Boys iz Zagreba.

Inače, AEK je pobijedio rezultatom 2:1 nakon preokreta.

Učitaj još novosti