26. 09. 2023 - 09:31
United za njega dao pravo bogatstvo, a sada mu zabranjen...
907
Shares
United za njega dao pravo bogatstvo, a sada mu zabranjen pristup klupskoj kantini

United za njega dao pravo bogatstvo, a sada mu zabranjen pristup klupskoj kantini

26. 09. 2023 - 09:31
0
Shares

Najveći biser fudbala u jednom trenutku sada se nalazi u otvorenom sukobu sa trenerom. Klub je odlučio da povuče drastičan potez.

Jadon Sancho je stigao u Manchester United prije dvije godine za 85 miliona eura nakon briljantnih partija u dresu Borussije iz Dortmunda.

Pisalo se tada da su „crveni đavoli“ riješili sve probleme u budućnosti i da su pronašli čovjek oko kojeg će izgraditi čitav tim. Ipak, budućnost nije tako svijetla na „Old Traffordu“ za ovog igrača jer je ušao u sukob sa Erikom ten Hagom.

United je odlučio da reaguje, pa mu je zabranio da ulazi u sve prostorije koje koristi klub, pa čak i da koristi klupsku kantinu.

U ovom trenutku krilni napadač trenira sa igračima iz klupske akademije, a ovo je logična posljedica njegove izjave da trener laže nakon što je Ten Hag rekao da se Sancho nije trudio da trenira.

Ocijenio je Sancho da ga trener vidi kao žrtvenog jarca i da je njegov trud na treninzima uvijek bio adekvatan.

Engleski mediji kao rješenje ovog konflikta predlažu izvinjenje igrača jer iako je obrisao spornu objavu nikada nije ponudio izvinjenje zbog postupka.

Ten Hag je poručio da nije siguran da li postoji budućnost za Sancha u Unitedu, a igrač je do sada odigrao 82 susreta uz 12 golova i šest asistencija, prenosi N1 Sport.

Učitaj još novosti