26. 09. 2023 - 13:52
Tako to radi evropski prvak: Poslali su plan ishrane igraču...
907
Shares
Tako to radi evropski prvak: Poslali su plan ishrane igraču kojeg tek žele dovesti

Tako to radi evropski prvak: Poslali su plan ishrane igraču kojeg tek žele dovesti

26. 09. 2023 - 13:52
0
Shares

Aktuelni evropski i engleski prvak Manchester City poslao je poseban plan ishrane nogometašu koji još uvijek nije u klubu i kojeg tokom zime žele dovesti na Etihad.

Uprkos osvajanju Lige prvaka, ekipa Pepa Guardiole tokom ljeta je doživjela pravi remont i to je jedini ispravan put za ekipe koje žele ponavljati velike uspjehe u Evropi. Otišli su Gundogan, Mahrez, Laporte, Palmer i Cancelo, a stigli su Kovačić, Gvardiol, Doku i Nunes.

No, tu se Građani ne zaustavljaju, pa su "bacili" oko na jednog od najboljih igrača Boce Juniors Valentina Barca.

Mladi Barco (20) nastupa na poziciji lijevog beka, a takvih igrača u klubu nema Guardiola. Jedini igrač kojem je lijevi bek prirodna pozicija u klubu je Sergio Gomez, no mladi Barco već je nositelj igre u argentinskom velikanu i na Etihadu imaju velika očekivanja od njega.

Prema izvještajima svjetskih medija i bookmakera, Manchester City je najveći favorit za dovođenja Barca. Argentinci navode da bi mladi nogometaš trebao pojačati City tokom zime.

No, novinar Martin Liberman je otkrio vrlo interesantne detalje koji potvrđuju koliko pedantno u Manchester Cityju pristupaju svakom poslu. Naime, Građani su navodno već poslali poseban plan ishrane Barcu kako bi došao na zadovoljavajuću težinu uoči prelaska u City tokom zime.

Poduzeli su velike mjere kako bi se mladi nogometaš udebljao. Poslali su poseban plan ishrane kako bi mladi nogometaš sa 64 kilograma prvo stigao do 70, a onda i do 74 kilograma, koliko su u Cityju procijenili da je idealna težina za mladog lijevog beka.

Učitaj još novosti