28. 09. 2023 - 13:13
27-godišnji Gvinejac trenutno je najveći hit unutar najjačih...
907
Shares
27-godišnji Gvinejac trenutno je najveći hit unutar najjačih pet liga: Zabija dva komada po utakmici

27-godišnji Gvinejac trenutno je najveći hit unutar najjačih pet liga: Zabija dva komada po utakmici

28. 09. 2023 - 13:13
0
Shares

Apsolutno ničime do ove sezone Serhou Guirassy nije iskakao iz šablona prosječnog evropskog napadača.

Nogometaši Stuttgarta najugodnije su iznenađenje aktualne sezone Bundeslige. Nakon dvije sezone teške borbe za ostanak, čini se da bi Švabe napokon mogli imati jednu mirniju, iako je po prvih pet kola možda prerano suditi.

Napokon bez borbe za ostanak?
No, Stuttgart nakon tih pet kola ima 12 bodova, a nevjerojatno zvuči podatak da su zabili čak 17 pogodaka. Dva puta po pet, dva puta po tri i jednog u 5:1 porazu od RB Leipziga. Činjenica da su u pet kola ostvarili četiri pobjede zvuči još bolje ako znamo da su ih u cijeloj prošloj sezoni ostvarili sedam.

Čak deset od tih 17 pogodaka postigao je isti nogometaš, dakle čovjek koji u prosjeku trenutno zabija dva komada po utakmici. To je 27-godišnji Serhou Guirassy, nogometaš iz Gvineje, prošle sezone doveden iz francuskog Rennesa.

Nije se dosad kroz karijeru taj momak previše iskazivao, u Francuskoj je imao jednu sezonu s deset i dvije s deset postignutih ligaških pogodaka pa nije niti previše koštao. Stuttgart ga je doveo za svega devet milijuna eura.

Proradio dolaskom trenera Hoeneßa pa sad eksplodirao
U prošloj sezoni zabio je 11 pogodaka, dakle već sad je samo jedan pogodak do rušenja svog vlastitog rekorda.

Sedam pogodaka zabio je desnom nogom, dva lijevom te jednog glavom. Osim što zabija iz raznih pozicija, ovaj momak sjajno sudjeluje u igri te je uistinu preporodio Stuttgart.

Kao što ga je preporodio i mladi trener Sebastian Hoeneß, koji je proljetos preuzeo momčad. On je već tada primjetio što ima u napadu, pa je Guirassy bio ključan čovjek u borbi za ostanak, postigavši pet pogodaka u posljednjih osam kola.

Očito u Stuttgartu trenutno znaju što rade, a mi možemo svjedočiti jednoj nevjerojatnoj kemiji trenera i igrača, odnosno situaciji gdje je netko iz igrača izvukao ono što zapravo nitko pa možda niti on sam, nije znao da posjeduje, prenosi N1 Sport.

Učitaj još novosti