29. 09. 2023 - 16:28
ALKARAZ NE PRESTAJE DA PRIČA O BORBI S ĐOKOVIĆEM: To mi je...
907
Shares
ALKARAZ NE PRESTAJE DA PRIČA O BORBI S ĐOKOVIĆEM: To mi je glavni cilj i nadam se da ću uraditi do kraja godine

ALKARAZ NE PRESTAJE DA PRIČA O BORBI S ĐOKOVIĆEM: To mi je glavni cilj i nadam se da ću uraditi do kraja godine

29. 09. 2023 - 16:28
0
Shares

Španski teniser, Karlos Alkaraz, poručio je da želi da završi godinu na prvom mjestu ATP liste.

Trenutno drugi na svijetu, nedavno je poručio da "na svakom treningu i svakom turniru razmišlja o borbi za prvo mjesto", a sada je još jednom govorio o borbi sa Novakom Đokovićem.

On se obratio javnosti uoči turnira u Pekingu.

"To mi je glavni cilj, da završim na prvom mjestu, da ostvarujem sjajne rezultate na turnirima koji su ostali. Nadam se da ću to uraditi na kraju ove godine. Turnir zbog kojeg sam zaista uzbuđen je ATP finale koje nisam mogao da igram prošle godine. Dakle, postoje sjajni, baš sjajni turniri na kojima zaista želim da igram. Zaista želim da postignem sjajne rezultate tamo i nadam se da ću to uraditi", rekao je Alkaraz.

On će prvi put igrati u prijestolnici Kine.

"Veoma sam srectan što dolazim ovdje po prvi put. Da mogu da igram ovde u Pekingu, na velikom turniru. Očigledno, posle svega što se desilo od 2019. godine, mogu svi igrači da igraju ovaj turnir, svi mogu i da dođu ponovo ovde u Kinu, u Aziju. Mislim da je to odlično za tenis. Govoreći o sebi, zaista sam srećan što igram ovde u Pekingu po prvi put. Na aerodromu je bilo dosta navijača, u hotelu takođe. I na treningu je bilo ljudi. Bilo je sjajno osjetiti tu energiju, tu ljubav. Mislim, to je suludo, jer nikada ranije nisam igrao ovdje. Ovo mi je prvi put. Znajući da ovdje imam mnogo navijača, za mene je to ludo, ali sam zaista zahvalan na tome".

Španac je dodao da je zadovoljan učinjenim u tekućoj sezoni.

"Zadovoljan sam rezultatima u 2023, bar do sada. Zadovoljan sam i kvalitetom moje igre. Sezona još nije gotova, tako da očekujem uspešan završetak. Želim da u 2024. igram na sva četiri grend slema, nadam se da ću bar ponoviti rezultate iz ove godine".

 


Kurir sport

Učitaj još novosti