02. 10. 2023 - 17:14
Barcelona od Messija nije imala ovakvog talenta. Potpisao je...
907
Shares
Barcelona od Messija nije imala ovakvog talenta. Potpisao je novi ugovor

Barcelona od Messija nije imala ovakvog talenta. Potpisao je novi ugovor

02. 10. 2023 - 17:14
0
Shares

Lamine Yamal (16) potpisao je novi ugovor s Barcelonom. Katalonski klub objavio je da je možda i najveći talent nakon Lionela Messija produljio suradnju do ljeta 2026. godine. Ako bi ga netko želio dovesti prije isteka ugovora, morao bi platiti milijardu eura otkupne klauzule.

Yamal je član Barcelone od sedme godine. Prošao je sve uzraste slavne Barcelonine škole La Masije, a zatim srušio rekord koji je čak 101 godinu držao Armand Martinez Sagi. Naime, Yamal je krajem travnja, s 15 godina, devet mjeseci i 16 dana, ušao u igru protiv Betisa (4:0) u La Ligi. Time je postao najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao za seniore Barcelone jer je Sagija pretekao za dva mjeseca.

Xavi: Yamal je sličan Messiju. Može obilježiti eru Barcelone
Trener Xavi Hernandez ove ga sezone redovno koristi, pa je Yamal tako upisao devet nastupa i dvije asistencije. Na pitanje može li ga se usporediti s Messijem i Ansuom Fatijem, Xavi je odgovorio: "Da, sličan im je. Vrlo je talentiran u zadnjoj trećini. On je igrač koji može obilježiti cijelu jednu eru Barcelone."

Uz to, Yamal je već dvaput igrao za španjolsku reprezentaciju. U kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo s Gruzijom (1:7) postao je najmlađi igrač i najmlađi strijelac u povijesti reprezentacije.

U 44. minuti zamijenio je ozlijeđenog Danija Olma i tako sa 16 godina i 57 dana debitirao za Španjolsku. Prije njega rekorder je bio Gavi, koji je prije dvije godine zaigrao sa 17 godina i 62 dana. Yamal je u završnici utakmice zabio gol za 7:1 i tako postao i najmlađi španjolski strijelac ikad te najmlađi strijelac u povijesti europskih kvalifikacija, prenosi Index.hr.

Učitaj još novosti