02. 10. 2023 - 18:12
Dva sjajna igrača odbila igrati za reprezentaciju Turske pa...
907
Shares
Dva sjajna igrača odbila igrati za reprezentaciju Turske pa žestoko kažnjena

Dva sjajna igrača odbila igrati za reprezentaciju Turske pa žestoko kažnjena

02. 10. 2023 - 18:12
0
Shares

Shane Larkin i Scottie Wilbekin su se povukli iz trening kampa reprezentacije Turske ovog ljeta iz različitih razloga. Zbog toga su kažnjeni sa pet utakmica suspenzije u turskom šampionatu i novčano sa po 3.140 eura, prenosi N1 Sport.

Košarkaški klub Efes se oglasio i potvrdio da se Larkin nije pojavio na pripremama nacionalnog tima ovog ljeta zbog povrede koljena. Klub se žalio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani ali je prvostepena odluka ostala na snazi.

“Anadolu Efes već godinama posvećeno i uspješno služi turskoj košarci, postavši jedan od vodećih klubova u kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, zahvaljujući svojim postignućima i igračima koje je razvio. Državni tim nam je uvijek bio glavni prioritet, čak i usred gustih rasporeda. U slučajevima preklapanja termina na štetu našeg kluba, uvijek smo pokazivali najveću pažnju i podršku za pitanja koja se tiču našeg državnog tima“, stoji u saopštenju Efesa.

Navodi se i da Larkin nije mogao da učestvuje u obavezama reprezentacije zbog edema kosti u koljenu.

“Uprkos tome što je momentalno podijelio rezultate magnetne rezonance i ljekarske izvještaje o stanju svog koljena relevantnim kanalima, teško je kažnjen od strane Turske košarkaške federacije. Kazna koja je nametnuta našem igraču duboko je uticala kako na njega, tako i na naš klub. Uprkos svemu ovome, Anadolu Efes, nastavićemo da podržavamo korake i planove koji će uzdignuti naš državni tim na svim budućim turnirima i događajima, baš kao što smo to uvijek činili“, stoji u saopštenju Efesa.

Učitaj još novosti