03. 10. 2023 - 17:13
Jusuf Nurkić na predstavljanju u novom klubu održao...
907
Shares
Jusuf Nurkić na predstavljanju u novom klubu održao Amerikancima predavanje o oružju

Jusuf Nurkić na predstavljanju u novom klubu održao Amerikancima predavanje o oružju

03. 10. 2023 - 17:13
0
Shares

JUSUF NURKIĆ prošle sedmice je nakon šest godina promijenio klub i u velikoj razmjeni Damiana Lillarda iz Portlanda završio u Phoenix Sunsima. Na predstavljanju u novom klubu Nurkića su pitali za razlike između SAD-a i njegove rodne BiH i što ga nakon svih ovih godina i dalje iznenađuje o Amerikancima.

"Zašto svi imaju toliko oružja? To do danas ne razumijem. Djeca bi trebala biti sigurna u školama. Osobno mislim da čak i kad se lažno oružje pojavljuje na društvenim mrežama, kod djece u školi, to je loše. Ne možeš kontrolirati sve na društvenim mrežama, ali ako ćemo djeci osiguravati bolju budućnost, ona mora biti bez oružja.

Svi ovi ratovi koji se odvijaju po svijetu nisu dobri ni za koga, a pogotovo ljude koji ih proživljavaju i koji bez razloga gube živote. Rat ne donosi ništa dobro, samo tugu i slomljena srca. I Amerika i cijeli svijet bit će bolji za djecu s pozitivnijim stvarima", rekao je Nurkić.

Nurkić se rodio u BiH ratne 1994., a košarkaški je odrastao u Sloveniji pa u Hrvatskoj - u Cedeviti i Zadru - prije nego što će 2014. otići u NBA, gdje je tri godine igrao za Denver i šest za Portland. Sunsi će mu biti treći klub u najjačoj ligi svijeta.

 

Učitaj još novosti