05. 10. 2023 - 12:18
Prvi čovjek tima je "nestao": Rivali smatraju da sprema osvetu?
907
Shares
Prvi čovjek tima je

Prvi čovjek tima je "nestao": Rivali smatraju da sprema osvetu?

05. 10. 2023 - 12:18
0
Shares

Sezona Formula 1 ulazi u svoj finiš, a i ove je izostala neizvjesnost. Max Verstappen i Red Bull suvereno koračaju prema novoj dvostrukoj tituli, ali naredne sezone bi stvari mogle biti malo drugačije.

U svijetu Formule 1 pojavila se informacija da se povukao Toto Wolff direktor Mercedesa, ali čini se da je prvi čovjek red Bulla Christian Horner itekako na oprezu, prenosi Sportsport.ba.

Horner smatra da je Wolffovo povlačenje priprema za narednu sezonue kada bi Mercedes mogao da parira Red Bullu i da se osveti za neke ranije pobjede i dominacije.

Rivalstvo Christiana Hornera Tota Wolffa su eksplodirali u sezoni 2021., kada su se njihovi vozači Max Verstappen i Lewis Hamilton borili za naslov svjetskog prvaka do posljednjeg zavoja u Abu Dhabiju, a nakon utrke bilo je dosta reakcija.

Ta situacija kao da je uzdrmala Mercedes i krenula je dominacija Red Bulla koji je u dvije godine nedodirljiv.

Međutim, Horner je na oprezu i smatra da je Wolff nešto spremio za 2024. godinu i da ne bi tek tako nestao u završetku sezone kada se njegova ekipa bori sa Ferrarijem i Aston Martinom za drugo mjesto u šampionat kosntruktora.

"Sport je rivalstvo i to je prirodno da imate. Super je kada se s nekim borite. Siguran sam da imaju nešto na čemu rade. Wolffa niko nije vidio u posljednje vrijeme i tu se nešto dešava", rekao je Horner, prvi čovjek Red Bulla.

Mnogi fanovi Formule 1 su mišljenja da će Red Bull teško ko prestići u narednim sezonama.

Napravili su vrlo jak i dominantan bolid, a imaju i dva vrlo jaka vozača Verstappena i Pereza.

Ferrari muku muči godinama, Mercedes je u padu već dvije godine, dok ostale ekipe teško mogu pratiti bilo kakav tempo.

Vidjet ćemo naredne godine da li će riječi Hornera imati težinu i da li je Wolff zaista spremio nešto novo kada je u pitanju Mercedes.

Učitaj još novosti