03. 11. 2023 - 17:55
TAKO TO RADI NAJVEĆI! Pérez “DODAO GAS”, za januar dogovorio...
907
Shares
TAKO TO RADI NAJVEĆI! Pérez “DODAO GAS”, za januar dogovorio dolazak pojačanja koje je silno želio United

U najavi ogroman novogodišnji posao 'Kraljeva'

TAKO TO RADI NAJVEĆI! Pérez “DODAO GAS”, za januar dogovorio dolazak pojačanja koje je silno želio United

03. 11. 2023 - 17:55
0
Shares

Florentino Perez je prema pisanju Marce za januar dogovorio izuzetno važan posao u zadnjoj liniji, a tiče se angažmana pojačanja od kojeg se očekuju velike stvari. Manchester United se već nekoliko sedmica u svom stilu raspitivao za Gonçala Inácija, defanzivca Sportinga koji je trebao postati njihovo novo pojačanje.

Međutim, stvari su se rapidno promijenile i portugalski klub je očigledno nezadovoljan ponudom ‘Crvenih đavola’, ponudio Realu mogućnost potpisa.

Naravno, Pérez nije mnogo oklijevao, pa će prema pisanju gore navedenog izvora, za 60 miliona eura Inácio već u januaru put Santiago Bernabeu stadiona. Real Madrid je promijenio planove i u novu godinu želi ući sa novim licem u srcu odbrane, što je određena priprema za izvjesni odlazak Davida Alabe u Saudijsku Arabiju naredne sezone.

Inácio ima tek 22 godine i važi za budućnost nogometne reprezentacije Portugala. Erik ten Hag je imao namjeru pojačati odbranu njegovim angažmanom, ali je doživio još jedan poraz.

Mladi Portugalac je već dvije sezone u prvom timu Sportinga, a ugovorom je za ovaj tim vezan do 2027. godine. Odlično se snalazi na obje strane stoperskih pozicija, a prošao je doslovno sve omladinske pogone ovog velikana.

 

(sportam.info)

Učitaj još novosti