04. 11. 2023 - 09:28
Procurio nevjerovatan podatak o Jošku Gvardiolu: Ovo traje već...
907
Shares
Procurio nevjerovatan podatak o Jošku Gvardiolu: Ovo traje već dvije godine

Procurio nevjerovatan podatak o Jošku Gvardiolu: Ovo traje već dvije godine

04. 11. 2023 - 09:28
0
Shares

Hrvatski defanzivac Joško Gvardiol ne prestaje oduševljavati nastupima u dresu Manchester Cityja.

Kad je ljetos stigao među Građane za odštetu od 90 miliona eura i tako postao najskuplji defanzivac svih vremena, očekivanja su bila visoka, no malo ko je mogao znati da će se ovako brzo uklopiti u novu ekipu, prenosi N1 Sport.

Nije mu puno trebalo da pokaže svu raskoš svog talenta, a brojke jasno pokazuju zašto je Gvardiol tako brzo postao član udarnih 11 engleskog i evropskog prvaka.

Osim što vrlo dobro odrađuje obrambene zadatke, Vatreni ima čak 87,9 posto uspješnosti dodavanja, no njegova dodavanja nisu uvijek potpuna sigurna. Često se zna odlučiti na dodavanje u prostor kojim može razbiti protivničke redove, ali i dovesti suigrače u izgledne gol šanse, piše WhoScored.

Također, Gvardiol je ove sezone upisao šest ključnih dodavanja, a to je i više nego impresivna brojka za beka koji se rijetko kad odlučuje na visoki izlazak na protivničku polovicu.

Za kraj dodajmo da je procurio zanimljiv podatak koji kaže da Gvardiol nije napravio pogrešku koja bi dovela do pogotka, i to u 67 ligaških nastupa od početka sezone 2021/22.

 

Učitaj još novosti