09. 11. 2023 - 18:18
Tek sada je poznato da li će Zvijezda moći igrati naredni meč...
907
Shares
Tek sada je poznato da li će Zvijezda moći igrati naredni meč Prve lige FBiH

Tek sada je poznato da li će Zvijezda moći igrati naredni meč Prve lige FBiH

09. 11. 2023 - 18:18
0
Shares

Nesvakidašnja situacija zadesila je nogometaše Zvijezde proteklog vikenda u Goraždu.

Trebali su odigrati meč Prve lige FBiH protiv Goražda, no zbog suspenzije domaći su slavili za zelenim stolom 3:0, a gosti morali kući.

Radilo se o dugu prema bivšem treneru Miletu Lazareviću, a suspenzija je značila da Zvijezda mora isplatiti dug do 31.10. Nisu to u Gradačcu ispunili, te nisu mogli igrati navedeni meč.

Odmah nakon Goražda krenuli su u veliku akciju kako bi uz pomoć navijača ta prijatelja kluba riješili problem.

Na kraju su u tome uspjeli. Sada su putem zvanične stranice kluba obavijestili javnost da je problem riješen, odnosno da je dug isplaćen, te da sada mogu igrati naredni meč.

Već u subotu ugostit će FK Gornji Rahić.

Nogometni klub Zvijezda je danas potpisala sporazumni ugovor sa bivšim trenerom našeg kluba Mile Lazarevićem gdje je dogovorena isplata duga na 9.800KM, dok je Zvijezda imala prvobitnu potražnju 16.000KM!", stoji u objavi NK Zvijezda.

Treba istaći da su navijači Zvijezde razočarani na Lazarevića i sigurno da je nepoželjna osoba u Gradačcu.

Već ranije su iz Zvijezde isticali da je Lazarević imao potpisan "kriminalan" ugovor, te da uopšte nije zaslužio navedeni novac.

On se na to nije obazirao, te je pravnim putem uspio da 'izvuče' novac.

Lazarević je trenutno bez angažmana, dok je Zvijezda u Prvoj ligi FBiH i zauzima 11. poziciju. Pobjeda u subotu protiv FK Gornji Rahić nameće se kao imperativ za tim koji sa klupe predvodi Mato Neretljak.

Pravdu na navedenom meču dijelit će Edin Osmanović iz Kalesije sa svojim pomoćnicima Mirzom Ćehajom i Murisom Mehinovićem. Četvrti sudija je Filip Antić iz Orašja.

Navedeni meč 14. kola se igra od 13:30 sati.

Učitaj još novosti