12. 11. 2023 - 15:15
Tužne scene dvije legende dok se nemilosrdno bore u ringu (VIDEO)
907
Shares
Tužne scene dvije legende dok se nemilosrdno bore u ringu (VIDEO)

Tužne scene dvije legende dok se nemilosrdno bore u ringu (VIDEO)

12. 11. 2023 - 15:15
0
Shares

Fanovi boksa u nevjerici su nakon što su se protekle noći na Jamajci u ringu jedan protiv drugog pojavile bokserske legende James Toney i Donovan Razor Ruddock. Nakon šest rundi dobre tuče meč je završen bez pobjednika. James Toney i Donovan Ruddock odradili su protekle noći na Jamajci egzibicioni duel u šestoj rundi. Bokserske legende odlučili su se nakon dugo vremena okušati u ringu i sve je izgledalo zaista uznemirujuće. S ukupno 114 godina na leđima oba boksera su se trudila da publici ponude zabavu. U pojedinim trenucima je sve izgledalo dosta tužno.

Dvije runde su bile po tri minute, da bi usred borbe komisija odlučila da preostale četiri runde traju po dvije minute.

55-godišnji Toney je bio bolji i brži od četiri godine starijeg rivala. Ipak, na kraju je odlučeno da meč bude neriješen što je zadovoljilo apsolutno sve u dvorani. Tužno je međutim bilo gledati dvije legende kako se muče i bez ikakve potrebe dodatno narušavaju zdravlje koje im je ionako narušeno tokom ogromnog broja borbi kojeg su imali tokom karijere.

James Toney je u karijeri odradio ukupno 90 borbi i ima učinak od 77 pobjeda, 10 poraza i tri neriješena meča. 47 borbi je dobio nokautom.

S druge strane čuveni Razor Ruddock je u ring ulazio 47 puta i imao je učinak od 40 pobjeda, šest poraza i jednog neriješenog meča.

Dva od šest poraza je imao od Mikea Tysona, a nokautirali su ga još Lennox Lewis i Tommy Morrison.

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti