20. 11. 2023 - 10:13
JOŠ NEKOLIKO POBJEDA I NOVAK PRESKAČE FEDERERA U BROJU...
907
Shares
JOŠ NEKOLIKO POBJEDA I NOVAK PRESKAČE FEDERERA U BROJU OSVOJENIH TITULA:   Brajovć: Moguće je da će disati za vratom i Konorsu

JOŠ NEKOLIKO POBJEDA I NOVAK PRESKAČE FEDERERA U BROJU OSVOJENIH TITULA: Brajovć: Moguće je da će disati za vratom i Konorsu

20. 11. 2023 - 10:13
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković još jednom je ispisao historiju tenisa time što je u finalu u Torinu savladao domaćeg igrača Janika Sinera sa 6:3 i tako osvojio historijski trofej.

Đoković je ujedno prvi igrač u historiji koji je sedam puta osvojio Završni turnir. U jutarnjem programu Kurir televizije Vuk Brajović, analizirao veliki sportski uspjeh srpskog tenisera kako je do njega došlo.

 

- Novak je bio apsolutni favorit i po statistici, ali i po onome što je pokazao u meču protiv Alkaraza. Od grupne faze do finalnih mečeva promjenio odnos prema treningu i prema igri. Pretrpeo je bolan poraz protiv Sinera, ali kad je bilo najvažije Novak je izdominirao. Nevjerovatan prvi set sa impresivnom statistikom. Drugi set rani brejk i jedan veoma dugi sedmi gem od 16 minuta u kome je Siner uspeo da se održi u igri i to je sve što je mladi italijanski as uspeo da uradi juče.

Prognozirao je da će Novak igrati na 13 turnira naredne godine, a evo koliko je potrebno pobeda da bi prestigao Federera u broju osvojenih titula:

- Sljedeće godine po svemu sudeći Novak bi mogao da učestvuje na 13 turnira bez olimpijskih igara. Na nekim turnirima će igrati po prvi put u poslednjih nekoliko godina. Ako uzme šest ili sedam preskočiće Federara, a disaće i za vratom i Konorsu.

(kurir.rs)

 

Učitaj još novosti