22. 11. 2023 - 07:44
ON JE VLADAR TENISA! Ovo je podatak koji dokazuje VELIČINU...
907
Shares
ON JE VLADAR TENISA! Ovo je podatak koji  dokazuje VELIČINU Novaka Đokovića

ON JE VLADAR TENISA! Ovo je podatak koji dokazuje VELIČINU Novaka Đokovića

22. 11. 2023 - 07:44
0
Shares

Novak Đoković je suvjereni vladar tenisa. Najbolji svjetski i srpski teniser konstantno ruši rekorde i tako sebi i mladim igračima daje niz zadataka kako bi u narednom periodu bili što bolji.  Novak Đoković je osvojio 24 grend slema, 40 masters 1000, 14 ATP 500 turnira, sedam finalnih mastersa, osam puta je godinu završio kao broj jedan na svijetu, osvojio ukupno 98 titula, ostvario 459 pobjeda... Nevjerovatan niz zapisima, kojima se ne nazire kraj. Kao šlag na torti, još jedan rekord vrijedan poštovanja.

Novak Đoković proveo je 400 sedmica na vrhu ATP rang-liste, više nego bilo koji teniser ikada. Ukupno, to je 7,67 godina! Sljedeći na listi iza njega je Roger Federer 5,95 godina, a slijede Pete Sampras (5,48), Ivan Lendl (5,18), Jimmy Connors (5,14), Rafael Nadal (4,01)...  Nakon nevjerovatne završnice sezone i trijumfa na Mastersu u Parizu , a potom i na završnom velikom turniru u Torinu, gdje je igralo osam najboljih igrača svijeta, Novak Đoković je rekao da ne razmišlja o penziji, sve dok može da pobedi svoje mnogo mlađe rivale.

- Zašto bih stao ako još uvijek pobjeđujem na ovim turnirima? Kad počnu da me tuku, razmišljaću o penziji - odgovorio je Novak Đoković na pitanje novinara da li i kada planira da prestane da igra tenis.  Koliko je Novak Đoković sjajan, vidi se i iz njegovog sledećeg odgovora, kada je sa velikim poštovanjem i poštovanjem govorio o svojim mlađim kolegama.

- Ne znam da li će se to desiti sljedeće godine. Siner, Alcaraz i Rune su sljedeća velika trojka svjetskog tenisa. Što se mene tiče, sve dok budem u stanju da ih pobjedim na velikim turnirima, nastaviću da idem naprijd - rekao je Novak Đoković.

 

Kurir sport

Učitaj još novosti