26. 11. 2023 - 17:18
TRENER ŽELJEZNIČARA NAKON REMIJA SA POSUŠJEM: Teško je voditi...
907
Shares
TRENER ŽELJEZNIČARA NAKON REMIJA SA POSUŠJEM:  Teško je voditi meč s tribina, gubio sam i glas

TRENER ŽELJEZNIČARA NAKON REMIJA SA POSUŠJEM: Teško je voditi meč s tribina, gubio sam i glas

26. 11. 2023 - 17:18
0
Shares

Željezničar je u 15. kolu Premijer lige BiH remizirao sa Posušjem 1:1, a nakon utakmice održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef stručnog štaba, Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

"Nismo startovali u prvom poluvremenu dobro, iako smo imali kontrolu. Nedostajalo nam je intenziteta i agresije, naročito prema naprijed. U drugom poluvremenu smo promijenili nekoliko stvari. Bili smo bolji tim u drugom poluvremenu, prema mom mišljenju, i generalno smo bili bolji u čitavoj utakmici, ako uporedite šanse sa obje strane, imali smo mnogo bolji posjed lopte, dominaciju, imali smo nekoliko dobrih šansi koje nismo pogodili. U drugom poluvremenu smo kreirali mnogo više. Završili smo neriješeno, iako smo zaslužili da pobijedimo", kazao je Al-Tuwaijri.

Dodao je kako mu je bilo teško upravljati utakmicom s tribina.

 

"Gubio sam glas u pojedinim trenucima, vrištao sam, a to nema smisla. Normalno, ne vrištim mnogo, da budem iskreno. Kada me vidite da vrištim to je jer sam nezadovoljan pojedinim stvarima. U drugom poluvremenu sam tražio više agresivnosti i da igrači pokažu karakter, da pokažu šta mogu. Posegli smo za nekim igračima s klupe, koji su promijenili tok igre u drugom poluvremenu, igrali smo na kraju sa trojicom pozadi, pritisnuli smo ih naprijed, držali utakmicu. Da smo imali još koju minutu postigli bi i drugi gol. Da smo generalno imali više sreće, dali bismo i više golova. Administracija kluba radi sve što može i ja se nadam da ću u narednoj utakmici biti pored klupe", poručio je.

U narednom kolu Željezničar će gostovati Tuzla Cityju.

(klix.ba)

 

Učitaj još novosti