26. 11. 2023 - 20:51
IMAMO NOVOGODIŠNJU SENZACIJU: Osimhen odabrao naredni klub,...
907
Shares
IMAMO NOVOGODIŠNJU SENZACIJU: Osimhen odabrao naredni klub, svojim golovima će morati izvačiti nikad goru družinu

IMAMO NOVOGODIŠNJU SENZACIJU: Osimhen odabrao naredni klub, svojim golovima će morati izvačiti nikad goru družinu

26. 11. 2023 - 20:51
0
Shares

Victor Osimhen je završio sa Napolijem i samo čeka priliku da spakuje kofere i svoju karijeru nastavi van Italije nakon što mu je dokazano koliko se cijeni njegov rad u ovom kolektivu.

Osimhen je, manje-više, u sukobu sa svima koji imaju važniju ulogu na stadionu ‘Diego Armando Maradona’, što će rezultirati velikim odlaskom početkom 2024. godine.

S tim u vezi, Daily Record donosi informaciju kako je Nigerijac odlučio da karijeru nastavi u Engleskoj, odnosno u Londonu, ali, to neće biti Tottenham.

Osimhen preferira potpis za Chelsea, a sada dolazimo do informacije Mikea McGratha, novinara Telegrapha koje govore da su ‘Plavci’ odredili golgetera kao prioritetnu metu za januar!

Mauricio Pochettino želi Osimhena u svojoj momčadi kao rješenje svih problema pred golom rivala, a s druge strane, želju za dokazivanjem i nastupom u Premiershipu ima i sam napadač.

Ono što je problem je užasna atmosfera i forma koja vlada u londonskom velikanu, no, ni ona ne bi trebala predstavljati nepremostivu barijeru.

Kako trenutno stvari stoje, cijena transfera bi mogla dosegnuti čak 100 miliona eura, ali Chelseaju i američkim ulagačima trošenje nije strana materija.

(sportam.info)

Učitaj još novosti