28. 11. 2023 - 10:25
NIŠTA OD PREUZIMANJA BRAZILA: Ancelotti ostaje na klupi...
907
Shares
NIŠTA OD PREUZIMANJA BRAZILA:  Ancelotti ostaje na klupi Reala, dobija novi ugovor

NIŠTA OD PREUZIMANJA BRAZILA: Ancelotti ostaje na klupi Reala, dobija novi ugovor

28. 11. 2023 - 10:25
0
Shares

Proslavljeni italijanski trener na klupi Real Madrida, Carlo Ancelotti, već je više od tri godine šef stručnog štaba Los Blancosa, a ugovor mu istče sa posljednjim danom juna 2024. godine.
U proteklim mjesecima se špekulisalo da bi nakon što mu istekne ugovor sa Kraljevima mogao da preuzme fudbalsku reprezentaciju Brazila, ali prema posljednjim informacijama španskih medija, od toga ipak neće biti ništa. 

Kako se navodi, predsjednik kraljevskog kluba, Florentino Perez, sprema za italijanskog stručnjaka novi ugovor, prema kojem bi on na klupi ostao još dvije godine.
Sve bi trebalo biti završeno do početka 2024. godine, kako bi Ancelotti na miru mogao da sprema ekipu za povratak titule u Madrid i napad na trofej u Ligi prvaka, koji je prošle sezone završio u rukama Manchester Cityja.

Ancelotti u ovom trenutku daje prioritet svom sadašnjem klubu, u odnosu na reprezentaciju Brazila, te će, kako se navodi, čekati posljednji dan kako bi dogovorio nastavak saradnje sa Realom. 

Dogovor nije daleko, a ukoliko ostane na klupi Reala nakon što produži saradnju sa madridskim klubom, Brazilci će morati krenuti u potragu za novim trenerom ili će možda sadašnjem selektoru Fernandu Dinizu ponuditi da ostane na klupi još neko vrijeme.

(oslobođenje.ba)

 

Učitaj još novosti