28. 11. 2023 - 20:32
DOŠLO JE NEKO NOVO VRIJEME: Zvijezde Barcelone ODBILE igrati...
907
Shares
DOŠLO JE NEKO NOVO VRIJEME: Zvijezde Barcelone ODBILE igrati važnu utakmicu, a evo šta je onda uradio Laporta

DOŠLO JE NEKO NOVO VRIJEME: Zvijezde Barcelone ODBILE igrati važnu utakmicu, a evo šta je onda uradio Laporta

28. 11. 2023 - 20:32
0
Shares

Pred nogometnim velikanom Barcelonom je zgusnut raspored u decembru ove godine, a jedna utakmica je opravdano prelila čašu u svlačionici ovog kolektiva. ‘Blaugrana’ će odigrati prijateljsku utakmicu u SAD-u u protiv meksičke Club Americe, samo 24 sata nakon posljednje ovogodišnje službene utakmice, iako su nogometaši u prvi mah to odbili.

Izabranici trenera Xavija Hernandeza će se suočiti s Almerijom 20. decembra (19:30 sati) u onome što je trebalo da bude njihov poslednji meč u 2023. godini, prije božićne pauze.

Planove je, međutim, poremetio Joan Laporta nakon što je uprava katalonskog kluba obavijestila nogometaše da moraju da odlože planove za odmor, jer će 21. decembra (20 sati po lokalnom vremenu) u Dallasu morati da igraju protiv Club Americe.

Ovaj prijateljski okršaj će Barceloni donijeti blizu pet miliona eura ​​ali nogometaši nisu bili nimalo zadovoljni idejom da putuju za SAD iz opravdanog straha od rizika vezanih za povrede i zgusnutog rasporeda.

Najstariji i najuticajniji članovi u svlačionici su obavijestili Xavija da su protiv odigravanja utakmice, a SPORT prenosi kako je uprava riješila taj problem.

Kako bi ih uvjerili da se putuju u Texas, klupski zvaničnici su im ponudili bonus od po 100.000 eura, pa su se igrači brzo predomislili, piše ovaj dobro upućeni izvor.

“Sve ima cijenu za kapitalistički svijet. A finansijski dio uvijek dolazi ispred onoga što je logično, razborito ili preporučljivo. Rezultat je da su igrači eksploatisani i dopuštaju da budu eksploatisani za sve više novca”, pisanje je SPORT-a.

 

(sportam.info)

 

 

 
Učitaj još novosti