29. 11. 2023 - 14:54
AUU! VELIKI PROBLEMI: Ronaldo "pogođen" teškom tužbom
907
Shares
AUU! VELIKI PROBLEMI:  Ronaldo

AUU! VELIKI PROBLEMI: Ronaldo "pogođen" teškom tužbom

29. 11. 2023 - 14:54
0
Shares

Legendarni nogometaš Cristiano Ronaldo pogođen je tužbom zbog umiješanosti u kontroverznu mjenjačnicu kriptovaluta. Ronaldo je prošle godine potpisao partnerstvo s Binanceom, najvećom svjetskom berzom kriptovaluta prema količini trgovanja u to vrijeme.

"Ovo je vaša prilika da se pridružite mojoj zajednici i posjedujete kultne trenutke iz moje karijere", poručio je u novembru prošle godine Ronaldo i pozvao svoje fanove da mu se pridruže.

Prvi kontroverzan ugovor Binance je potpisao s Nogometnim savezom Argentine. Ljetos je ugovor raskinut nakon što su iz ove kompanije naveli da "Nogometni savez Argentine nije u potpunosti ispunio svoje ugovorne obaveze".

Sada je nastao novi problem nakon što se Ronaldovo ime našlo u predmetu predložene kolektivne tužbe od tri tužitelja. Oni tvrde da su "pretrpjeli ozbiljne gubitke zbog Ronaldove promocije kriptovaluta".


U tužbi se dodaje kako su se korisnici, a koji su se prijavili preko Ronaldove promocije, koristili razmjenu iz drugih razloga poput ulaganja u neregistrirane vrijednosne papire.

"Ronaldova promocija Binancea tražila je ulaganje u nerigstrirane vrijednosne papire potičući njegove milione fanova kako bi ulagali u Binance", navodi se u podnesenoj tužbi.

Također, u tužbi se navodi da je Ronaldo bio svjestan ili je trebao znati da Binance prodaje neregistrovane vrijednosne papire. Brojni strani mediji kontaktirali su Ronalda za komentar, ali ga nisu dobili.

 

(Klix.ba)

 

Učitaj još novosti