30. 11. 2023 - 12:38
JAKIROVIĆA PITALI DA LI ODLAZI IZ DINAMA U SLUČAJU PORAZA...
907
Shares
JAKIROVIĆA PITALI DA LI ODLAZI IZ DINAMA U SLUČAJU PORAZA VEČERAS: Nakon njegovog odgovora preostalo im je samo da ušute

JAKIROVIĆA PITALI DA LI ODLAZI IZ DINAMA U SLUČAJU PORAZA VEČERAS: Nakon njegovog odgovora preostalo im je samo da ušute

30. 11. 2023 - 12:38
0
Shares

Momčad zagrebačkog Dinama večeras igra važnu utakmicu protiv ekipe Astane iz Kazahstana u okviru 5. kola Konferencijske lige.

Dinamo definitivno nije na nivou ove sezone, ali su u domaćem prvenstvu svakako u igri za prvu poziciju. Što se Evrope tiče, ‘Modri’ imaju tri boda, dok je Plzen na 12, a Astana i Ballkani imaju po četiri.

Jasno je da hrvatski velikan u slučaju da želi prolaz, danas mora do bodova. No, potrebno im je i da Ballkani ne upiše tri boda protiv Plzena, te bi se sve odlučivalo u posljednjem kolu.

Pod pritiskom je i trener Sergej Jakirović. Zbog svega, nije ni čudo što su novinari na press konferenciji ponovo pitali bivšeg menadžera Rijeke o njegovom statusu, odnosno da li odlazi ako Dinamo večeras izgubi.

“Definitivno ne. Došao sam u Dinamo da bismo igrali još bolje nego sada. Mogu biti zadovoljan igrom u posljednjih mjesec dana, ali nemamo rezultat. Ne razmišljam o odlasku”, rekao je kristalno jasno Jakirović.

Očigledno je da, uprkos svemu, ovaj 46-godišnji nogometni stručnjak puca od samopouzdanja kao nikada prije, pa nakon ovog odgovora, jedino što je preostalo novinarima, jeste to da ušute.

(sportam.ba)

Učitaj još novosti