01. 12. 2023 - 11:18
OTVORIO DUŠU, PA BIVŠEG REPREZENTATIVCA BiH NAZVAO "MORONOM":...
907
Shares
OTVORIO DUŠU, PA BIVŠEG REPREZENTATIVCA BiH NAZVAO

OTVORIO DUŠU, PA BIVŠEG REPREZENTATIVCA BiH NAZVAO "MORONOM": "Bio je izuzetno neugodan tip"

01. 12. 2023 - 11:18
0
Shares

Bivši poljski reprezentativac Radoslav Kalužnji prisjetio se dana kada je igrao za "moronom", kako je nazvao nekadašnjeg reprezentativca BiH. Kalužnji je 49 puta igrao za poljsku reprezentaciju i postigao je 11 golova. Bio je dvostruki prvak Poljske sa Wislom Krakow, a ostat će mu u sjećanju da je igrao na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. Nastupio je protiv Južne Koreje i Portugala.

Veliki dio svoje karijere proveo je u Njemačkoj, u koju je došao 2001. godine. Nekadašnji zadnji vezni igrao je za Energie Cottbus, Bayer Leverkusen, Rot-Weiss Essen i Rot Weis Ahlen.  U razgovoru za portal przegladsportowy.onet.pl, on se prisjetio vremena igranja za Energie Cottbus. Posebno pamti bivšeg bh. reprezentativca Brunu Akrapovića. Opisao je agresivnost ovog nekadašnjegfudbalera. I ne samo prema protivnicima, nego i prema saigračima.

"Bio je izuzetno neugodan tip. Čak i na treningu, kada je išao u šesnaesterac, u krugu od pet metara nije bilo nikoga. Tornado. Riječ "moron" uopšte nije jaka kada uzmemo u obzir ono što je učinio", rekao je Kalužnji. "Mogao bi stati na nečiju nogu i namjerno u nju zavrnuti krampone. I bilo mu je svejedno radi li to tokom utakmice ili nama tokom treninga. Znate li koliko je bolno kad dobijete takav žig?", pita se Poljak.

"Akrapović bi došao, zagadio zrak stajanjem u blizini i otišao sa zlobnim osmijehom. Pljunuo je i uštipnuo me za područje bokova. Ponavljam - za njega nije bilo razlike između utakmice i treninga, između protivnika i njegove ekipe. Ako mu je bilo naređeno da nekoga čuva, pribjegavao je najprimitivnijim metodama. Stvarno je imao problema s glavom, s emocijama, jer bi čak i za vrijeme obične partije karata izbezumio i mogao uništiti pola sobe. Kad je jednom razbio televizor u svojoj sobi, pokušao je uvjeriti trenera da se to dogodilo dok je mjesečario", zaključio je Kalužnji.

Akrapović, koji danas ima 56 godina, ima 14 nastupa u dresu BiH. U Energie Cottbus je došao 2000. godine, a prije toga je igrao za Wolfsburg i FSV Mainz. Nakon završetka karijere, postao je trener. U karijeri je vodio RNK Split, Lokomotiv Plovdiv, CSKA Sofiju i Al-Wehdu. 

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti